Kålwraps: Den röda njutningen

25 minuter
290 kcal

Rödkålswrap med kyckling, rosésallad, rödlök, granatäpple och röd pesto.

Och låt den supergoda rödkålswrapen smälta i munnen.

Kålwraps: Den röda njutningen

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 wraps

  • 2 stora rödkålsblad
  • 250 g kycklingbröst i strimlor
  • ½ finhackad rödlök
  • 100 g strimlad rosésallad
  • Kärnor från ett granatäpple

Pesto

  • 1 msk dill
  • ¼ dl tahina
  • Saft + skal från ½ KRAV-citron
  • 1 dadlar
  • 20 g soltorkade tomater
  • 1 msk tamari
  • ¼ tsk spiskummin
  • dl vatten
  • Lite nymalen peppar

Tillagning

  • Tillsätt alla ingredienserna till peston i en matberedare, förutom vattnet.

  • Starta matberedaren och tillsätt vattnet lite i taget, tills blandningen är krämig.

  • Stek den strimlade kycklingen i en stekpanna med lite olja, salt och peppar.

  • Skär av den hårda stjälken längst ner på rödkålsbladen.

  • Bred peston på bladen och fördela sedan kyckling, rödlök, och granatäpple­kärnor på de fyra kålbladen.

  • Vik bladen och rulla ihop dem till en wrap.