Laxburgare med auberginebotten

15 minuter

Jo, en burgare kan faktiskt vara både supersund, god - och snygg.

Laxburgare med auberginebotten

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 2 g laxkotlett
  • 1 aubergine
  • 4 små tomater i skivor
  • 40 g rostade pinjekärnor
  • Havssalt och nymalen peppar

Till stekning/grillning

  • 2 tsk olivolja
  • Havssalt och nymalen peppar

Dilldressing

  • 1 dl grekisk yoghurt
  • ½ msk god majonnäs
  • 1 tsk tamari
  • ½ knippa dill
  • ½ tsk salt
  • 1 varv med pepparkvarnen
  • 1 tsk agavesirap

Tillagning

  • Blanda alla ingredienserna till dilldressingen och ställ dem svalt.

  • Grilla eller stek laxkotletterna med lite olja, och salta och peppra.

  • Skär 4 skivor av auberginen och grilla dem med lite olja.

  • Lägg en aubergineskiva på tallriken och en laxkotlett ovanpå.

  • Häll på dressing och lägg tomater på.

  • Strö över pinjekärnor och avsluta med en aubergineskiva överst.


Bli hälsosam och stark med I FORM!

I FORMs viktigaste uppgift är att göra hälsa enkelt. I vårt digitala universum får du kunskap och verktyg som gör det lätt att leva sunt. Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.

På vår sajt och i vår app får du bl a:

  • Över 100 videoträningar på 5 till 40 min.
  • Nybörjarvänliga löpprogram med ljudguide
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny

Vill du veta mer om I FORM digital? Kolla här!


Newsletter background