Laxburgare med auberginebotten

15 minuter

Jo, en burgare kan faktiskt vara både supersund, god - och snygg.

Laxburgare med auberginebotten

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 2 g laxkotlett
  • 1 aubergine
  • 4 små tomater i skivor
  • 40 g rostade pinjekärnor
  • Havssalt och nymalen peppar

Till stekning/grillning

  • 2 tsk olivolja
  • Havssalt och nymalen peppar

Dilldressing

  • 1 dl grekisk yoghurt
  • ½ msk god majonnäs
  • 1 tsk tamari
  • ½ knippa dill
  • ½ tsk salt
  • 1 varv med pepparkvarnen
  • 1 tsk agavesirap

Tillagning

  • Blanda alla ingredienserna till dilldressingen och ställ dem svalt.
  • Grilla eller stek laxkotletterna med lite olja, och salta och peppra.
  • Skär 4 skivor av auberginen och grilla dem med lite olja.
  • Lägg en aubergineskiva på tallriken och en laxkotlett ovanpå.
  • Häll på dressing och lägg tomater på.
  • Strö över pinjekärnor och avsluta med en aubergineskiva överst.