Laxburgare med auberginebotten

15 minuter

Jo, en burgare kan faktiskt vara både supersund, god - och snygg.

Laxburgare med auberginebotten

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 2 g laxkotlett
  • 1 aubergine
  • 4 små tomater i skivor
  • 40 g rostade pinjekärnor
  • Havssalt och nymalen peppar

Till stekning/grillning

  • 2 tsk olivolja
  • Havssalt och nymalen peppar

Dilldressing

  • 1 dl grekisk yoghurt
  • ½ msk god majonnäs
  • 1 tsk tamari
  • ½ knippa dill
  • ½ tsk salt
  • 1 varv med pepparkvarnen
  • 1 tsk agavesirap

Tillagning

  • Blanda alla ingredienserna till dilldressingen och ställ dem svalt.

  • Grilla eller stek laxkotletterna med lite olja, och salta och peppra.

  • Skär 4 skivor av auberginen och grilla dem med lite olja.

  • Lägg en aubergineskiva på tallriken och en laxkotlett ovanpå.

  • Häll på dressing och lägg tomater på.

  • Strö över pinjekärnor och avsluta med en aubergineskiva överst.


Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background