Laxburgare med auberginebotten

Jo, en burgare kan faktiskt vara både supersund, god - och snygg.

26 juli 2012 av I FORM

2 personer
2 x 125 gram laxkotlett
1 aubergine
4 små tomater i skivor
40 gram rostade pinjekärnor
Havssalt och nymalen peppar


Till stekning/grillning

2 tsk olivolja
Havssalt och nymalen peppar


Dilldressing

1 dl grekisk yoghurt
½ msk god majonnäs
1 tsk tamari
½ bunt dill
½ tsk salt
1 varv med pepparkvarnen
1 tsk agavesirap


  • Blanda alla ingredienserna till dilldressingen och ställ dem svalt.
  • Grilla eller stek laxkotletterna med lite olja, och salta och peppra.
  • Skär 4 skivor av auberginen och grilla dem med lite olja.
  • Lägg en aubergineskiva på tallriken och en laxkotlett ovanpå.
  • Häll på dressing och lägg tomater på.
  • Strö över pinjekärnor och avsluta med en aubergineskiva överst.

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar