Köttpizza med svamp och blåbär

Spännande pizza där den klassiska degbotten är utbytt mot en botten av hackat oxkött.

8 juli 2013 av Michelle Kristensen

6 personer

Botten

800 g nötfärs, max 10-12 % fett
½ burk tomatpuré (70 g)
2 krossade vitlöksklyftor
¼ tsk färsk finhackad chili
2 ägg

Fyllning

200 g champinjoner
1 liten rödlök
1 msk färsk timjan
2 msk vitvinsvinäger
10 små körsbärstomater
100 g färska blåbär

Så gör du

  • Blanda ihop alla ingredienserna till botten, och platta ut den, som en riktig pizzadeg. Grädda botten i ugnen i 10 min på 175 grader varmluft.
  • Skiva champinjonerna, och rosta dem på pannan med vitvinsvinägern.
  • Halvera tomaterna, skär löken i skivor, och lägg därefter alla ingredienserna (förutom blåbären) på botten.
  • Grädda meatpizzan i 15 min och lägg på blåbären precis innan den serveras.

En läcker botten av blomkål är ett gott alternativ till din vanliga pizzabotten. Prova gärna vårt enkla recept på blomkålspizza med lax

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar