Köttpizza med svamp och blåbär

40 minuter
270,5 kcal

Spännande pizza där den klassiska degbotten är utbytt mot en botten av hackat oxkött.

Köttpizza med svamp och blåbär

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

Botten

  • 266 g nötfärs, max 10-12 % fett
  • ¼ burk tomatpuré (70 g)
  • ⅔ fett krossade vitlöksk
  • ¼ tsk färsk finhackad chili
  • ägg

Fyllning

  • 66 g champinjoner
  • liten rödlök
  • ⅓ msk färsk timjan
  • ⅔ msk vitvinsvinäger
  • 3⅓ små körsbärstomater
  • 33 g färska blåbär

Så gör du

  • Blanda ihop alla ingredienserna till botten, och platta ut den, som en riktig pizzadeg. Grädda botten i ugnen i 10 min på 175 grader varmluft.

  • Skiva champinjonerna, och rosta dem på pannan med vitvinsvinägern.

  • Halvera tomaterna, skär löken i skivor, och lägg därefter alla ingredienserna (förutom blåbären) på botten.

  • Grädda meatpizzan i 15 min och lägg på blåbären precis innan den serveras.


Newsletter background