Köttpizza med svamp och blåbär

Spännande pizza där den klassiska degbotten är utbytt mot en botten av hackat oxkött.

Köttpizza med svamp och blåbär

6 personer

TIDSÅTGÅNG

Förberedelsetid: 15 minuter

Tillagningstid: 25 minuter

Tid totalt: 40 minuter

INGREDIENSER

Botten

800 g nötfärs, max 10-12 % fett

½ burk tomatpuré (70 g)

2 fett krossade vitlöksk

¼ tsk färsk finhackad chili

2 ägg

Fyllning

200 g champinjoner

1 liten rödlök

1 msk färsk timjan

2 msk vitvinsvinäger

10 små körsbärstomater

100 g färska blåbär

Så gör du

  • Blanda ihop alla ingredienserna till botten, och platta ut den, som en riktig pizzadeg. Grädda botten i ugnen i 10 min på 175 grader varmluft.
  • Skiva champinjonerna, och rosta dem på pannan med vitvinsvinägern.
  • Halvera tomaterna, skär löken i skivor, och lägg därefter alla ingredienserna (förutom blåbären) på botten.
  • Grädda meatpizzan i 15 min och lägg på blåbären precis innan den serveras.

näringsinnehåll per person

Energi: 270,5 kcal

Protein: 32,5 g

Fett: 12,7 g

Kolhydrat: 7,2 g

Kostfiber: 1,55 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

Vilken är din favoritfrukt?

I FORM tipsar