Köttpizza med svamp och blåbär

40 minuter
270,5 kcal

Spännande pizza där den klassiska degbotten är utbytt mot en botten av hackat oxkött.

Köttpizza med svamp och blåbär

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

Botten

  • 266 g nötfärs, max 10-12 % fett
  • ¼ burk tomatpuré (70 g)
  • ⅔ fett krossade vitlöksk
  • ¼ tsk färsk finhackad chili
  • ägg

Fyllning

  • 66 g champinjoner
  • liten rödlök
  • ⅓ msk färsk timjan
  • ⅔ msk vitvinsvinäger
  • 3⅓ små körsbärstomater
  • 33 g färska blåbär

Så gör du

  • Blanda ihop alla ingredienserna till botten, och platta ut den, som en riktig pizzadeg. Grädda botten i ugnen i 10 min på 175 grader varmluft.

  • Skiva champinjonerna, och rosta dem på pannan med vitvinsvinägern.

  • Halvera tomaterna, skär löken i skivor, och lägg därefter alla ingredienserna (förutom blåbären) på botten.

  • Grädda meatpizzan i 15 min och lägg på blåbären precis innan den serveras.


Hälsosam hela sommaren med I FORM

I FORMs viktigaste uppgift är att göra hälsa enkelt. I vårt digitala universum får du kunskap och verktyg som gör det lätt att leva sunt. Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Löpprogram med ljudguide
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny

Just nu har vi ett specialerbjudande, där du får tillgång till I FORM hela sommaren för endast 49 kr.

ERBJUDANDE: Få 3 månader för 49 kr.


Newsletter background