Pitabröd med fyllning

572 kcal

Ett pitabröd proppfullt med hälsosamma grönsaker och kikärter som ersätter det mer kaloririka köttet.

Pitabröd med sallad och kyckling

Pitabröd med fyllning

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

Bröd

  • 10 g jäst
  • ¾ dl vatten
  • 60 g dinkelmjöl
  • 2 tsk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 30 g kärnvetemjöl (mjöl med hög glutenhalt)

Fyllning

  • 50 g blancherade broccolibuketter (eller råa)
  • 50 g morot
  • 50 g tomat
  • 50 g röd paprika
  • 1 dl mager hummus (använd yoghurt i stället för olja)
  • 1 handfull salladsblad

Tillagning

Rör ut jästen med vatten, olja, salt, dinkelmjöl och slutligen kärnvetemjöl. Knåda länge och låt degen jäsa i en timme. Kavla ut till 2 platta bröd som får jäsa i 10 minuter. Grädda sedan i en förvärmd ugn i 250 grader. Den höga värmen får gärna göra en luftfylld ”ficka” i pitabröden.

Fyll de avsvalnade bröden med grönsaker som sköljts, skivats och skurits i bitar och häll på hummusdressing.