Pitabröd med fyllning

572 kcal

Ett pitabröd proppfullt med hälsosamma grönsaker och kikärter som ersätter det mer kaloririka köttet.

Pitabröd med fyllning

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

Bröd

  • 10 g jäst
  • ¾ dl vatten
  • 60 g dinkelmjöl
  • 2 tsk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 30 g kärnvetemjöl (mjöl med hög glutenhalt)

Fyllning

  • 50 g blancherade broccolibuketter (eller råa)
  • 50 g morot
  • 50 g tomat
  • 50 g röd paprika
  • 1 dl mager hummus (använd yoghurt i stället för olja)
  • 1 handfull salladsblad

Tillagning

Rör ut jästen med vatten, olja, salt, dinkelmjöl och slutligen kärnvetemjöl. Knåda länge och låt degen jäsa i en timme. Kavla ut till 2 platta bröd som får jäsa i 10 minuter. Grädda sedan i en förvärmd ugn i 250 grader. Den höga värmen får gärna göra en luftfylld ”ficka” i pitabröden.

Fyll de avsvalnade bröden med grönsaker som sköljts, skivats och skurits i bitar och häll på hummusdressing.