Pitabröd med sallad och kyckling
Pitabröd med sallad och kyckling

Pitabröd med fyllning

Ett pitabröd proppfullt med hälsosamma grönsaker och kikärter som ersätter det mer kaloririka köttet.

9 juni 2012 av I FORM-redaktionen

Pitabröd med fyllning

2 personer

INGREDIENSER

Bröd

10 g jäst

¾ dl vatten

60 g dinkelmjöl

2 tsk olivolja

1 tsk salt

30 g kärnvetemjöl (mjöl med hög glutenhalt)

Fyllning

50 g blancherade broccolibuketter (eller råa)

50 g morot

50 g tomat

50 g röd paprika

1 dl mager hummus (använd yoghurt i stället för olja)

1 handfull salladsblad

Tillagning

Rör ut jästen med vatten, olja, salt, dinkelmjöl och slutligen kärnvetemjöl. Knåda länge och låt degen jäsa i en timme. Kavla ut till 2 platta bröd som får jäsa i 10 minuter. Grädda sedan i en förvärmd ugn i 250 grader. Den höga värmen får gärna göra en luftfylld ”ficka” i pitabröden.

Fyll de avsvalnade bröden med grönsaker som sköljts, skivats och skurits i bitar och häll på hummusdressing.

Näringsinnehåll per person

Energi: 572 kcal

Protein: 24 g

Fett: 12 g

Kolhydrat: 101 g

Kostfiber: 17 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar