Panerad torsk med tartarsås och tomatsallad

30 minuter
383 kcal

Torsk är enkel mat som kan tillagas på massor av olika sätt. Här serverad panerad med tartarsås och tomatsallad.

Tallrik med panerad fisk

Panerad torsk med tartarsås och tomatsallad

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 2 dl havregryn
  • 1 tsk gurkmeja
  • ½ tsk cayennepeppar
  • 1 ekocitron
  • Havssalt
  • Svartpeppar, färskmald
  • 1 ägg
  • 2 st. bitar torsk à ca 200 g, gärna torskloin

Tartarsås:

  • 2 dl kvarg
  • 1 msk kapris
  • ¼ schalottenlök eller lite vanlig lök
  • 2 stjälkar bredbladig persilja
  • 5 stjälkar gräslök

Tomatsallad:

  • 400 g små tomater
  • ½ rödlök
  • ½ lime
  • 1 tsk extra jungfruolja
  • Ett par bredbladiga persiljeblad

Så gör du

  • Mixa en panering av havregryn, gurkmeja, cayennepeppar, rivet citronskal från ½ citron, salt och peppar, och lägg i en djup tallrik. Vispa ägget i en annan djup tallrik.
  • Vänd fiskbitarna i ägg och därefter i panering, och lägg dem på en bakplåt med bakplåtspapper. Droppa rapsolja över och baka i 200 grader i 15 min. Vänd efter 10 min.
  • Blanda en tartarsås av kvarg, citronskal, kapris, lök, persilja och gräslök. Smaksätt med citronsaft, salt och peppar och ev en nypa socker.
  • Skär tomater i kvartar och rödlök i fina tärningar, och blanda dem med limesaft, olivolja och grovhackad persilja.
  • Servera fisken med tomatsallad och tartarsås.

Saftigare fisk Rulla din lime med ett lätt tryck på köksbordet, innan du delar och pressar frukten – så får du ut mer saft ur den.