- Koka 40 g av de röda linserna halva den tiden som förpackningen visar. Blanda dessa med nötfärs, lök och peppar.
- Forma små köttbullar med en tesked och lägg dem i kokande vatten. Låt köttbullarna ligga i vattnet, som nästan ska koka, i 10 minuter.
- Stek lökarna i olivolja i en gryta tills de är gyllene. Tillsätt morötterna och blanda ordentligt.
- Skölj resten av linserna och lägg dem i grytan tillsammans med ingefära och blanda ordentligt. Häll i buljong och tomatpuré och låt det sjuda i 15 minuter.
- Blanda i rapsoljan och smaksätt med salt, peppar och pressad citron. Lägg upp soppan i två djupa tallrikar med köttbullar och vattenkrasse, och servera brödet till.
Köttbullar on demand
Köttbullar är bra för att frysa in och använda vid ett senare tillfälle, så gör därför en stor portion. Ät dem sedan tillsammans med t ex pasta och tomatsås.