Minestronesoppa

Värmande och mustig favorit med betydligt färre kalorier än originalet.

4 mars 2009 av I FORM

Ingredienser till 1 person

½ lök
1 vitlöksklyfta
1 morot
2 blekselleristjälkar
1 tsk olivolja
3 blad savojkål
1 potatis
1 squash
½ burk krossade tomater
Ca ½ l grönsakssoppa
½ dl röda linser el blötlagda, kokta vita bönor
5 stjälkar basilika
1 tsk färdig grön pesto
20-25 g grovt bröd


Tillagning

Du kan använda bönor eller linser till den här rätten. Om du använder bönor ska de först blötläggas under natten, därefter ska vattnet kasseras och de ska koka 1 timma i nytt vatten. Skala och strimla lök, vitlök, morot och blekselleri fint. Stek allt i olja. Savojkål, potatis och squash skärs i mycket små tärningar och tillsätts i kastrullen med de andra grönsakerna när det har gått 5 minuter. Rör om och tillsätt eventuellt mer olja. Tillsätt sedan krossade tomater, buljong och linser (eller bönor) och låt det koka på svag värme i 45 minuter. Smaka av soppan med basilika och servera den rykande varm med pesto och eventuellt grovt bröd.

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar