Minestronesoppa

70 minuter
567 kcal

Värmande och mustig favorit med betydligt färre kalorier än originalet.

Minestronesoppa

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 person

  • 1 lök
  • 2 vitlöksklyfta
  • 2 morot
  • 4 blekselleristjälkar
  • 2 tsk olivolja
  • 6 blad savojkål
  • 2 potatis
  • 2 squash
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 l grönsakssoppa
  • 1 dl röda linser el blötlagda, kokta vita bönor
  • 10 stjälkar basilika
  • 2 tsk färdig grön pesto
  • 40 g grovt bröd

Tillagning

Du kan använda bönor eller linser till den här rätten. Om du använder bönor ska de först blötläggas under natten, därefter ska vattnet kasseras och de ska koka 1 timma i nytt vatten. Skala och strimla lök, vitlök, morot och blekselleri fint. Stek allt i olja. Savojkål, potatis och squash skärs i mycket små tärningar och tillsätts i kastrullen med de andra grönsakerna när det har gått 5 minuter. Rör om och tillsätt eventuellt mer olja. Tillsätt sedan krossade tomater, buljong och linser (eller bönor) och låt det koka på svag värme i 45 minuter. Smaka av soppan med basilika och servera den rykande varm med pesto och eventuellt grovt bröd.