Laxkotlett med dragon och citron

Mättande lax med fräscha grönsaker och örtkryddor.

15 juli 2015 av I FORM-redaktionen

Laxkotlett med dragon och citron

1 person

TIDSÅTGÅNG

Förberedelsetid: 5 minuter

Tillagningstid: 20 minuter

Tid totalt: 25 minuter

INGREDIENSER

½ litet knippe dragon

Salt

Peppar

1 tsk olivolja

Saften av ¼ citron

125 g laxkotlett (med ben)

250 g savojkål

Tillbehör:

50 g råris

20 g rucola

Tillagning

Häll lite vatten och nästan all dragon i en mixer. Kör tills den är helt varm och vätskan djupt mörkgrön. Precis före servering smakar du av med salt, peppar, olja och citron. Pensla laxen med salt och peppar och stek den i en grillpanna i 3-4 minuter på varje sida. Ångkoka kålen delad i fjärdedelar eller delade kålblad i lite vatten, salta och pressa ner citron. Koka riset efter anvisningarna. Lägg upp laxkotletten på en tallrik med ångkokt kål och dragonsås. Servera ris och grön sallad till.

LÄS OCKSA: Så här lagar du perfekt lax i ugn

näringsinnehåll per person

Energi: 520 kcal

Protein: 19 g

Fett: 33 g

Kolhydrat: 55 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

Vilken är din favoritfrukt?

I FORM tipsar