Lax hollandaise

Mättande och sunt med ångade grönsaker.

3 maj 2009 av I FORM

1 person

150 g laxfilé eller -kotlett
½ dl minimjölk
1 tsk vetemjöl
½ äggula
1 tsk citronsaft och ev lite rivet ekologiskt citronskal
2 tsk finhackad schalottenlök
Salt och peppar
5 g smält smör
500 g blandade grovt skurna grönsaker (morot, selleri, squash)
½ dl hackad persilja
15 g laxrom


Tillagning

Skölj och snitta alla grönsakerna i kuber i storlek som stora speltärningar. Ånga dem i 2-3 minuter, så att de fortfarande har tuggmotstånd.

Blanda mjölk och mjöl och koka ihop det i 3 minuter under omrörning. Vispa i äggulorna, citronsaft, schalottenlök, salt, peppar och smält smör och smaka av med lite citron. Blanda ner de ångade grönsakerna i såsen och håll den varm.

Stek fisken i en grillpanna i ca 3 minuter på varje sida och rör sedan ner hackad persilja och laxrom i grönsakerna. Servera med citron.

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar