Lax hollandaise

30 minuter
524 kcal

Mättande och sunt med ångade grönsaker.

Lax hollandaise

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 person

  • 300 g laxfilé eller -kotlett
  • 1 dl minimjölk
  • 2 tsk vetemjöl
  • 1 äggula
  • 2 tsk citronsaft och ev lite rivet ekologiskt citronskal
  • 4 tsk finhackad schalottenlök
  • Salt och peppar
  • 10 g smält smör
  • 1000 g blandade grovt skurna grönsaker (morot, selleri, squash)
  • 1 dl hackad persilja
  • 30 g laxrom

Tillagning

Skölj och snitta alla grönsakerna i kuber i storlek som stora speltärningar. Ånga dem i 2-3 minuter, så att de fortfarande har tuggmotstånd.

Blanda mjölk och mjöl och koka ihop det i 3 minuter under omrörning. Vispa i äggulorna, citronsaft, schalottenlök, salt, peppar och smält smör och smaka av med lite citron. Blanda ner de ångade grönsakerna i såsen och håll den varm.

Stek fisken i en grillpanna i ca 3 minuter på varje sida och rör sedan ner hackad persilja och laxrom i grönsakerna. Servera med citron.


De mest lästa artiklarna just nu

Hälsosam hela sommaren med I FORM

I FORMs viktigaste uppgift är att göra hälsa enkelt. I vårt digitala universum får du kunskap och verktyg som gör det lätt att leva sunt. Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Löpprogram med ljudguide
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny

Just nu har vi ett specialerbjudande, där du får tillgång till I FORM hela sommaren för endast 49 kr.

ERBJUDANDE: Få 3 månader för 49 kr.


Newsletter background