Lax hollandaise

30 minuter
524 kcal

Mättande och sunt med ångade grönsaker.

Lax hollandaise

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 person

  • 300 g laxfilé eller -kotlett
  • 1 dl minimjölk
  • 2 tsk vetemjöl
  • 1 äggula
  • 2 tsk citronsaft och ev lite rivet ekologiskt citronskal
  • 4 tsk finhackad schalottenlök
  • Salt och peppar
  • 10 g smält smör
  • 1000 g blandade grovt skurna grönsaker (morot, selleri, squash)
  • 1 dl hackad persilja
  • 30 g laxrom

Tillagning

Skölj och snitta alla grönsakerna i kuber i storlek som stora speltärningar. Ånga dem i 2-3 minuter, så att de fortfarande har tuggmotstånd.

Blanda mjölk och mjöl och koka ihop det i 3 minuter under omrörning. Vispa i äggulorna, citronsaft, schalottenlök, salt, peppar och smält smör och smaka av med lite citron. Blanda ner de ångade grönsakerna i såsen och håll den varm.

Stek fisken i en grillpanna i ca 3 minuter på varje sida och rör sedan ner hackad persilja och laxrom i grönsakerna. Servera med citron.