Lax hollandaise

Mättande och sunt med ångade grönsaker.

Lax hollandaise

1 person

TIDSÅTGÅNG

Förberedelsetid: 15 minuter

Tillagningstid: 15 minuter

Tid totalt: 30 minuter

INGREDIENSER

150 g laxfilé eller -kotlett

½ dl minimjölk

1 tsk vetemjöl

½ äggula

1 tsk citronsaft och ev lite rivet ekologiskt citronskal

2 tsk finhackad schalottenlök

Salt och peppar

5 g smält smör

500 g blandade grovt skurna grönsaker (morot, selleri, squash)

½ dl hackad persilja

15 g laxrom

Tillagning

Skölj och snitta alla grönsakerna i kuber i storlek som stora speltärningar. Ånga dem i 2-3 minuter, så att de fortfarande har tuggmotstånd.

Blanda mjölk och mjöl och koka ihop det i 3 minuter under omrörning. Vispa i äggulorna, citronsaft, schalottenlök, salt, peppar och smält smör och smaka av med lite citron. Blanda ner de ångade grönsakerna i såsen och håll den varm.

Stek fisken i en grillpanna i ca 3 minuter på varje sida och rör sedan ner hackad persilja och laxrom i grönsakerna. Servera med citron.

Fördelar per portion

Energi: 524 kcal

Protein: 41 g

Fett: 24 g

Kolhydrat: 42 g

Kostfiber: 13 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

Vilken är din favoritfrukt?

I FORM tipsar