Marinerade och grillade kycklingspett

25 minuter
163 kcal

Marinerade kycklingspett är supergott på tapasbordet, men de kan också ätas som huvudrätt med en spröd grönsallad och ev grillade majskolvar.

kyckling-spett

KYCKLINGSPETT – receptet du aldrig kan misslyckas med.

© wichmann+bendtsen

Marinerade och grillade kycklingspett

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 STYCKEN

  • 200 g kycklingfilé
  • ½ fett vitlöksklyftor
  • ½ msk extra virgin olivolja
  • ⅓ msk citronsaft
  • ¼ tsk spiskummin
  • ½ tsk sött paprikapulver
  • ¼ tsk chilipulver
  • ¼ tsk oregano
  • ¼ tsk peppar
  • ¼ tsk havssalt
  • 2 grillspett

Så här gör du

  • Skär kyckling i tärningar.
  • Pressa vitlöksklyftorna och rör ihop med de övriga ingredienserna. Häll marinaden över kycklingen. Låt marinera i kylen i 1-2 timmar.
  • Fördela kycklingtärningar på spetten. Använder du träspett så lägg dem i blöt först, så de inte bränns på grillen.
  • Grilla eller stek på en grillpanna tills de är gyllene och kycklingen är enomstekt.

TIPS: Spett är supergott på tapasbordet, men de kan också användas som huvudrätt med en god, spröd sallad och ev grillade majskolvar till.

I FORM 12/2023