Kycklingfrikassé med grönsaker

Hälften så mycket fett och dubbelt så mycket grönsaker.

8 april 2012 av I FORM

1 person

1 kycklingbröst
1/2 liter hönsbuljong
1 purjolök
150 g grön sparris
100 g vit sparris
100 g blomkålsbuketter
1 tsk majsstärkelse
Salt och peppar
1/2 knippe dill


Tillbehör
50 g vildrisblandning
Blandad lösviktssallad


Tillagning

Koka kycklingbröstet i buljongen i 12 minuter. Ta upp det och skär det i stora bitar. Skär skalad vit sparris i stora bitar och koka dem i 5 minuter i samma buljong. Skär purjolök i grova bitar och koka med dem i 4 minuter. Lägg i stora bitar grön sparris och blomkål i buketter de sista 2 minuterna. Ta upp allt.

Mät upp 1 1/2 dl buljong och blanda det med majsstärkelsen utrört i lite kallt vatten. Låt det koka i 1 minut. Tillsätt hälften av dillen i små buketter och alla grönsaker och kycklingen.

Smaka av med salt och peppar, justera konsistensen med lite mer buljong om det behövs, och servera med grönsallad, ris och färsk dill.

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar