Kycklingfrikassé med grönsaker

30 minuter
477 kcal

Hälften så mycket fett och dubbelt så mycket grönsaker.

Kycklingfrikassé med grönsaker

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 2 kycklingbröst
  • 1 l hönsbuljong
  • 2 purjolök
  • 300 g grön sparris
  • 200 g vit sparris
  • 200 g blomkålsbuketter
  • 2 tsk majsstärkelse
  • Salt och peppar
  • 1 knippa dill

Tillbehör

  • 100 g vildrisblandning
  • Blandad lösviktssallad

Tillagning

Koka kycklingbröstet i buljongen i 12 minuter. Ta upp det och skär det i stora bitar. Skär skalad vit sparris i stora bitar och koka dem i 5 minuter i samma buljong. Skär purjolök i grova bitar och koka med dem i 4 minuter. Lägg i stora bitar grön sparris och blomkål i buketter de sista 2 minuterna. Ta upp allt.

Mät upp 1 1/2 dl buljong och blanda det med majsstärkelsen utrört i lite kallt vatten. Låt det koka i 1 minut. Tillsätt hälften av dillen i små buketter och alla grönsaker och kycklingen.

Smaka av med salt och peppar, justera konsistensen med lite mer buljong om det behövs, och servera med grönsallad, ris och färsk dill.