Kyckling i curry med spröda grönsaker

30 minuter
535 kcal

Utmanar smaklökarna men inte midjemåttet.

Kyckling i curry med spröda grönsaker

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 person

  • 160 g morot
  • 200 g purjolök
  • 300 g spetskål
  • 100 g sockerärter
  • 200 g kycklingbröst
  • 1 tsk jordnötsolja
  • 2 vitlöksklyfta
  • 4 cm ingefära
  • 1 röd chili
  • 2 msk curry
  • 2 msk kokosmjöl
  • Salt
  • Peppar
  • 1 dl yoghurt
  • Färsk koriander
  • Salladslök
  • 60 g grovt ris

Tillagning

Skölj och skär alla grönsakerna på snedden. Koka kycklingen (ta bort skinn och ben) i 10 minuter och skär den i små bitar. Häll en skvätt olja i en wokpanna och bryn vitlök, ingefära och chili med curry i 15 sekunder.

Lägg i grönsakerna, utom ärterna, rör runt och koka. Tillsätt kokosmjöl och 1 dl vatten och låt det koka i 5 minuter. Koka nu riset.

Smaka av rätten med salt och peppar, tillsätt ärterna, blanda i yoghurt och se till att det inte kokar. Servera i en djup tallrik med ris och strö över hackad koriander och salladslök.