Kyckling i curry med spröda grönsaker

Utmanar smaklökarna men inte midjemåttet.

15 juli 2015 av I FORM

Ingredienser till 1 person

80 g morot
100 g purjolök
150 g spetskål
50 g sockerärter
100 g kycklingbröst
½ tsk jordnötsolja
1 vitlöksklyfta
2 cm ingefära
½ röd chili
1 msk curry
1 msk kokosmjöl
Salt
Peppar
½ dl yoghurt
Färsk koriander
Salladslök
30 g grovt ris


Tillagning

Skölj och skär alla grönsakerna på snedden. Koka kycklingen (ta bort skinn och ben) i 10 minuter och skär den i små bitar. Häll en skvätt olja i en wokpanna och bryn vitlök, ingefära och chili med curry i 15 sekunder.

Lägg i grönsakerna, utom ärterna, rör runt och koka. Tillsätt kokosmjöl och 1 dl vatten och låt det koka i 5 minuter. Koka nu riset.

Smaka av rätten med salt och peppar, tillsätt ärterna, blanda i yoghurt och se till att det inte kokar. Servera i en djup tallrik med ris och strö över hackad koriander och salladslök.

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar