Kyckling i curry med spröda grönsaker

Utmanar smaklökarna men inte midjemåttet.

Kyckling i curry med spröda grönsaker

1 person

TIDSÅTGÅNG

Förberedelsetid: 10 minuter

Tillagningstid: 20 minuter

Tid totalt: 30 minuter

INGREDIENSER

80 g morot

100 g purjolök

150 g spetskål

50 g sockerärter

100 g kycklingbröst

½ tsk jordnötsolja

1 vitlöksklyfta

2 cm ingefära

½ röd chili

1 msk curry

1 msk kokosmjöl

Salt

Peppar

½ dl yoghurt

Färsk koriander

Salladslök

30 g grovt ris

Tillagning

Skölj och skär alla grönsakerna på snedden. Koka kycklingen (ta bort skinn och ben) i 10 minuter och skär den i små bitar. Häll en skvätt olja i en wokpanna och bryn vitlök, ingefära och chili med curry i 15 sekunder.

Lägg i grönsakerna, utom ärterna, rör runt och koka. Tillsätt kokosmjöl och 1 dl vatten och låt det koka i 5 minuter. Koka nu riset.

Smaka av rätten med salt och peppar, tillsätt ärterna, blanda i yoghurt och se till att det inte kokar. Servera i en djup tallrik med ris och strö över hackad koriander och salladslök.

Fördelar per protion

Energi: 535 kcal

Protein: 34,8 g

Fett: 18,7 g

Kolhydrat: 63,6 g

Kostfiber: 12,4 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

Vilken är din favoritfrukt?

I FORM tipsar