Köttbullar i curry med äpple och svart quinoa
2 personer
TIDSÅTGÅNG
Förberedelsetid: 10 minuter
Tillagningstid: 15 minuter
Tid totalt: 25 minuter
INGREDIENSER
60 g svart quinoa, motsvarar 120 g kokt
300 g kalvfärs, mager
1/2 lök
8 tsk curry
Lite färska timjanblad eller torkad timjan
Havssalt
Svartpeppar, färskmald
3 dl grönsaksbuljong
4 dl minimjölk
4 msk vetemjöl
2 äpplen
Ev röd skogssyra
Så lagar du köttbullar i curry
- Koka quinoan enligt förpackningens anvisningar.
- Blanda köttet med riven lök, 4 tsk curry, timjan, salt och peppar. Forma små köttbullar med en tesked och lägg dem i en gryta med kokande vatten. Vattnet ska inte stormkoka. Köttbullarna flyter upp när de är klara.
- Koka upp grönsaksbuljongen med 2 dl mjölk och 4 tsk curry. Vispa 2 dl mjölk med mjöl och vispa ner i såsen.
- Skär äpplena i tärningar, lägg dem i såsen och låt den sjuda ett par min. Smaksätt med salt, peppar och ev lite mer timjan.
- Lägg upp köttbullarna med sås, quinoa och ev röd skogssyra.
TIPS!Koka en större mängd quinoa och förvara den i kylskåpet i 2–3 dagar eller frys den. Så har du till en annan dag.
Näringsinnehåll per person:
Energi: 530 kcal
Protein: 45,6 g
Fett: 12,6 g
Kolhydrat: 61 g
Kostfiber: 6,2 g