Köttbullar i curry med äpple och svart quinoa

25 minuter
530 kcal

Älskar du också köttbullar i curry? Vi har bytt ut det vita riset mot svart quinoa, så att rätten blir lite sundare. Men smaken är densamma! Smaklig måltid!

Skål med köttbullar i curry

Köttbullar i curry med äpple och svart quinoa

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 60 g svart quinoa, motsvarar 120 g kokt
  • 300 g kalvfärs, mager
  • ½ lök
  • 8 tsk curry
  • Lite färska timjanblad eller torkad timjan
  • Havssalt
  • Svartpeppar, färskmald
  • 3 dl grönsaksbuljong
  • 4 dl minimjölk
  • 4 msk vetemjöl
  • 2 äpplen
  • Ev röd skogssyra

Så lagar du köttbullar i curry

  • Koka quinoan enligt förpackningens anvisningar.

  • Blanda köttet med riven lök, 4 tsk curry, timjan, salt och peppar. Forma små köttbullar med en tesked och lägg dem i en gryta med kokande vatten. Vattnet ska inte stormkoka. Köttbullarna flyter upp när de är klara.

  • Koka upp grönsaksbuljongen med 2 dl mjölk och 4 tsk curry. Vispa 2 dl mjölk med mjöl och vispa ner i såsen.

  • Skär äpplena i tärningar, lägg dem i såsen och låt den sjuda ett par min. Smaksätt med salt, peppar och ev lite mer timjan.

  • Lägg upp köttbullarna med sås, quinoa och ev röd skogssyra.

TIPS!Koka en större mängd quinoa och förvara den i kylskåpet i 2–3 dagar eller frys den. Så har du till en annan dag.