Skål med köttbullar i curry
© wichmann+bendtsen

Köttbullar i curry med äpple och svart quinoa

Älskar du också köttbullar i curry? Vi har bytt ut det vita riset mot svart quinoa, så att rätten blir lite sundare. Men smaken är densamma! Smaklig måltid!

24 januari 2019 av Anne Larsen

Köttbullar i curry med äpple och svart quinoa

2 personer

60 g svart quinoa, motsvarar 120 g kokt
300 g kalvfärs, mager
1/2 lök
8 tsk curry 
Lite färska timjanblad eller torkad timjan
Havssalt
Svartpeppar, färskmald
3 dl grönsaksbuljong
4 dl minimjölk
4 msk vetemjöl
2 äpplen
Ev röd skogssyra

Så lagar du köttbullar i curry

  • Koka quinoan enligt förpackningens anvisningar.
  • Blanda köttet med riven lök, 4 tsk curry, timjan, salt och peppar. Forma små köttbullar med en tesked och lägg dem i en gryta med kokande vatten. Vattnet ska inte stormkoka. Köttbullarna flyter upp när de är klara.
  • Koka upp grönsaksbuljongen med 2 dl mjölk och 4 tsk curry. Vispa 2 dl mjölk med mjöl och vispa ner i såsen.
  • Skär äpplena i tärningar, lägg dem i såsen och låt den sjuda ett par min. Smaksätt med salt, peppar och ev lite mer timjan.
  • Lägg upp köttbullarna med sås, quinoa och ev röd skogssyra.

TIPS! Koka en större mängd quinoa och förvara den i kylskåpet i 2–3 dagar eller frys den. Så har du till en annan dag.

Näringsinnehåll per person:

Energi: 530 kcal
Protein: 45,6 g
Fett: 12,6 g
Kolhydrater: 61 g
Kostfibrer: 6,2 g

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar