Köttbullar i curry med äpple och svart quinoa
Älskar du också köttbullar i curry? Vi har bytt ut det vita riset mot svart quinoa, så att rätten blir lite sundare. Men smaken är densamma! Smaklig måltid!
Älskar du också köttbullar i curry? Vi har bytt ut det vita riset mot svart quinoa, så att rätten blir lite sundare. Men smaken är densamma! Smaklig måltid!
Koka quinoan enligt förpackningens anvisningar.
Blanda köttet med riven lök, 4 tsk curry, timjan, salt och peppar. Forma små köttbullar med en tesked och lägg dem i en gryta med kokande vatten. Vattnet ska inte stormkoka. Köttbullarna flyter upp när de är klara.
Koka upp grönsaksbuljongen med 2 dl mjölk och 4 tsk curry. Vispa 2 dl mjölk med mjöl och vispa ner i såsen.
Skär äpplena i tärningar, lägg dem i såsen och låt den sjuda ett par min. Smaksätt med salt, peppar och ev lite mer timjan.
Lägg upp köttbullarna med sås, quinoa och ev röd skogssyra.
TIPS!Koka en större mängd quinoa och förvara den i kylskåpet i 2–3 dagar eller frys den. Så har du till en annan dag.
På vår sajt och i vår app får du bl a: