Skål med köttbullar i curry
© wichmann+bendtsen

Köttbullar i curry med äpple och svart quinoa

Älskar du också köttbullar i curry? Vi har bytt ut det vita riset mot svart quinoa, så att rätten blir lite sundare. Men smaken är densamma! Smaklig måltid!

24 januari 2019 av Anne Larsen

Köttbullar i curry med äpple och svart quinoa

2 personer

TIDSÅTGÅNG

Förberedelsetid: 10 minuter

Tillagningstid: 15 minuter

Tid totalt: 25 minuter

INGREDIENSER

60 g svart quinoa, motsvarar 120 g kokt

300 g kalvfärs, mager

1/2 lök

8 tsk curry

Lite färska timjanblad eller torkad timjan

Havssalt

Svartpeppar, färskmald

3 dl grönsaksbuljong

4 dl minimjölk

4 msk vetemjöl

2 äpplen

Ev röd skogssyra

Så lagar du köttbullar i curry

  • Koka quinoan enligt förpackningens anvisningar.
  • Blanda köttet med riven lök, 4 tsk curry, timjan, salt och peppar. Forma små köttbullar med en tesked och lägg dem i en gryta med kokande vatten. Vattnet ska inte stormkoka. Köttbullarna flyter upp när de är klara.
  • Koka upp grönsaksbuljongen med 2 dl mjölk och 4 tsk curry. Vispa 2 dl mjölk med mjöl och vispa ner i såsen.
  • Skär äpplena i tärningar, lägg dem i såsen och låt den sjuda ett par min. Smaksätt med salt, peppar och ev lite mer timjan.
  • Lägg upp köttbullarna med sås, quinoa och ev röd skogssyra.

TIPS!Koka en större mängd quinoa och förvara den i kylskåpet i 2–3 dagar eller frys den. Så har du till en annan dag.

Näringsinnehåll per person:

Energi: 530 kcal

Protein: 45,6 g

Fett: 12,6 g

Kolhydrat: 61 g

Kostfiber: 6,2 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

Vilken är din favoritfrukt?

I FORM tipsar