Köttbullar

Svensk husmansklassiker i nytappning.

Köttbullar

1 person

TIDSÅTGÅNG

Förberedelsetid: 20 minuter

Tillagningstid: 20 minuter

Tid totalt: 40 minuter

INGREDIENSER

100 g mager nötfärs

2 tsk havregryn

1-2 msk lättmjölk

½ lök

1 vitlökskyfta

½ ägg

2 msk färsk timjan

Salt

Peppar

250 g rödbeta

2 msk balsamicovinäger

1 kvist rosmarin

3 hela vitlöksklyftor

200 g vitkål

1 tsk olivolja

2 tsk grön basilikapesto

Tillagning

Blanda köttfärsen med havregryn, mjölk, riven lök, hackad vitlök, ägg, salt, peppar och hackad timjan. Sätt färsen i kylskåpet i 20 minuter. Skala och skär rödbetorna i stora tärningar. Blanda dem med vinäger, salt, peppar och rosmarin. Slå in dem löst i bakplåtspapper och lägg hela vitlökar ovanpå, och ställ in i ugnen på 200 grader i 45 minuter. Forma små köttbullar efter 20 minuter, pensla dem med olja och stek dem i 20 minuter. Strimla och koka kålen i saltat vatten i 2 minuter. Droppa av och blanda med pesto. Lägg upp och servera.

LÄS OCKSA: 7 goda recept på nyttiga köttbullar

Fördelar per portion

Energi: 548 kcal

Protein: 40 g

Fett: 21 g

Kolhydrat: 56 g

Kostfiber: 12 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

Vilken är din favoritfrukt?

I FORM tipsar