Nyttiga recept Middag Köttbullar Köttbullar 40 minuter 548 kcal Svensk husmansklassiker i nytappning. Av I FORM-redaktionen 5 maj 2009 Köttbullar Ingredienser Så här gör du Fakta Lägg till i favoriter Ta bort från favoriter Undvik att skärmen släcks Ingredienser 2 person 200 g mager nötfärs 4 tsk havregryn 2 msk lättmjölk 1 lök 2 vitlökskyfta 1 ägg 4 msk färsk timjan Salt Peppar 500 g rödbeta 4 msk balsamicovinäger 2 kvist rosmarin 6 hela vitlöksklyftor 400 g vitkål 2 tsk olivolja 4 tsk grön basilikapesto Tillagning Blanda köttfärsen med havregryn, mjölk, riven lök, hackad vitlök, ägg, salt, peppar och hackad timjan. Sätt färsen i kylskåpet i 20 minuter. Skala och skär rödbetorna i stora tärningar. Blanda dem med vinäger, salt, peppar och rosmarin. Slå in dem löst i bakplåtspapper och lägg hela vitlökar ovanpå, och ställ in i ugnen på 200 grader i 45 minuter. Forma små köttbullar efter 20 minuter, pensla dem med olja och stek dem i 20 minuter. Strimla och koka kålen i saltat vatten i 2 minuter. Droppa av och blanda med pesto. Lägg upp och servera. LÄS OCKSA: 7 goda recept på nyttiga köttbullar Rödbetor