Köttbullar

40 minuter
548 kcal

Svensk husmansklassiker i nytappning.

Köttbullar

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 person

  • 200 g mager nötfärs
  • 4 tsk havregryn
  • 2 msk lättmjölk
  • 1 lök
  • 2 vitlökskyfta
  • 1 ägg
  • 4 msk färsk timjan
  • Salt
  • Peppar
  • 500 g rödbeta
  • 4 msk balsamicovinäger
  • 2 kvist rosmarin
  • 6 hela vitlöksklyftor
  • 400 g vitkål
  • 2 tsk olivolja
  • 4 tsk grön basilikapesto

Tillagning

Blanda köttfärsen med havregryn, mjölk, riven lök, hackad vitlök, ägg, salt, peppar och hackad timjan. Sätt färsen i kylskåpet i 20 minuter. Skala och skär rödbetorna i stora tärningar. Blanda dem med vinäger, salt, peppar och rosmarin. Slå in dem löst i bakplåtspapper och lägg hela vitlökar ovanpå, och ställ in i ugnen på 200 grader i 45 minuter. Forma små köttbullar efter 20 minuter, pensla dem med olja och stek dem i 20 minuter. Strimla och koka kålen i saltat vatten i 2 minuter. Droppa av och blanda med pesto. Lägg upp och servera.

LÄS OCKSA: 7 goda recept på nyttiga köttbullar