Köttbullar

Svensk husmansklassiker i nytappning.

5 maj 2009 av I FORM

Ingredienser till 1 person

100 g mager nötfärs
2 tsk havregryn
1-2 msk lättmjölk
½ lök
1 vitlökskyfta
½ ägg
2 msk färsk timjan
Salt
Peppar
250 g rödbeta
2 msk balsamicovinäger
1 kvist rosmarin
3 hela vitlöksklyftor
200 g vitkål
1 tsk olivolja
2 tsk grön basilikapesto


Tillagning

Blanda köttfärsen med havregryn, mjölk, riven lök, hackad vitlök, ägg, salt, peppar och hackad timjan. Sätt färsen i kylskåpet i 20 minuter. Skala och skär rödbetorna i stora tärningar. Blanda dem med vinäger, salt, peppar och rosmarin. Slå in dem löst i bakplåtspapper och lägg hela vitlökar ovanpå, och ställ in i ugnen på 200 grader i 45 minuter. Forma små köttbullar efter 20 minuter, pensla dem med olja och stek dem i 20 minuter. Strimla och koka kålen i saltat vatten i 2 minuter. Droppa av och blanda med pesto. Lägg upp och servera.

(Jämförelsen är baserad på 150 gram vanliga köttbullar med 400 g potatis och 3 msk brun sås)

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar