Bakade rödbetor med getost, vinägrett och rosépeppar

Ställ fram de här favoriterna på julbordet; de är fulla med fibrer och smälter på tungan.

13 december 2010 av I FORM

4 personer

200 g rödbetor


4 tsk vinägrett

4 msk extra jungfruolivolja
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk dijonsenap
Havssalt och nymalen svartpeppar
100 g mjuk getost
Rosépepparkorn


Tillagning

Tvätta rödbetorna och baka dem i ugnen i 190 grader i 1 timma. Skala dem och låt dem svalna. Skär dem i superfina skivor. Rör ihop vinägretten och droppa den över rödbetorna. Bryt osten i små bitar och lägg dem på rödbetorna och strö på lite lätt krossade rosépepparkorn.

Vill du äta vegetariskt till middag oftare? Här hittar du flera nyttiga, vegetariska recept

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

På vilket sätt gör du störst insats för klimatet?


I FORM tipsar