Bakade rödbetor med getost, vinägrett och rosépeppar

70 minuter
125 kcal

Ställ fram de här favoriterna på julbordet; de är fulla med fibrer och smälter på tungan.

Bakade rödbetor med getost, vinägrett och rosépeppar

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 100 g rödbetor

4 tsk vinägrett

  • 2 msk extra jungfruolivolja
  • ½ msk vitvinsvinäger
  • ½ tsk dijonsenap
  • Havssalt och nymalen svartpeppar
  • 50 g mjuk getost
  • Rosépepparkorn

Tillagning

Tvätta rödbetorna och baka dem i ugnen i 190 grader i 1 timma. Skala dem och låt dem svalna. Skär dem i superfina skivor. Rör ihop vinägretten och droppa den över rödbetorna. Bryt osten i små bitar och lägg dem på rödbetorna och strö på lite lätt krossade rosépepparkorn.

Vill du äta vegetariskt till middag oftare? Här hittar du flera nyttiga, vegetariska recept