Bakade rödbetor med getost, vinägrett och rosépeppar

70 minuter
125 kcal

Ställ fram de här favoriterna på julbordet; de är fulla med fibrer och smälter på tungan.

Bakade rödbetor med getost, vinägrett och rosépeppar

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 100 g rödbetor

4 tsk vinägrett

  • 2 msk extra jungfruolivolja
  • ½ msk vitvinsvinäger
  • ½ tsk dijonsenap
  • Havssalt och nymalen svartpeppar
  • 50 g mjuk getost
  • Rosépepparkorn

Tillagning

Tvätta rödbetorna och baka dem i ugnen i 190 grader i 1 timma. Skala dem och låt dem svalna. Skär dem i superfina skivor. Rör ihop vinägretten och droppa den över rödbetorna. Bryt osten i små bitar och lägg dem på rödbetorna och strö på lite lätt krossade rosépepparkorn.

Vill du äta vegetariskt till middag oftare? Här hittar du flera nyttiga, vegetariska recept


Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background