Teriyakimarinerat ankbröst på rött ris med misodipp och koriander

9 timmar
284 kcal

I den är rätten möter öst väst i en spännande smakupplevelse.

Teriyakimarinerat ankbröst på rött ris med misodipp och koriander

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 1 ankbröstfiléer
  • ½ dl teriyaki
  • Svartpeppar

Misodip

  • 25 g misopasta
  • ¾ tsk sesamolja
  • ½ msk tahini
  • ½ msk mirin
  • ½ tsk finriven färsk ingefära
  • 1 dl rött fullkornsris
  • Havssalt
  • ½ msk extra jungfruolivolja

Tillbehör

  • Färsk koriander

Tillagning

Lägg ankköttet i en behållare tillsammans med teriyaki och lite peppar. Ställ det i kylen i 8 timmar. Blanda misodippen och ställ den svalt. Skölj och koka riset. Stek ankköttet i olivolja och med det fett som smälts under stekningen (20 minuter på skinnsidan och 10 minuter på den andra sidan). Slå in ankbröstet i bakplåtspapper, lägg en handduk om och låt det vila i 15 minuter. Skär det i 1 cm tjocka skivor och lägg upp det på riset med misodipp och färsk koriander.