Teriyakimarinerat ankbröst på rött ris med misodipp och koriander

I den är rätten möter öst väst i en spännande smakupplevelse.

13 december 2010 av I FORM

4 personer

2 ankbröstfiléer
1 dl teriyaki
Svartpeppar


Misodip

50 g misopasta
1½ tsk sesamolja
1 msk tahini
1 msk mirin
1 tsk finriven färsk ingefära
2 dl rött fullkornsris
Havssalt
1 msk extra jungfruolivolja


Tillbehör

Färsk koriander


Tillagning

Lägg ankköttet i en behållare tillsammans med teriyaki och lite peppar. Ställ det i kylen i 8 timmar. Blanda misodippen och ställ den svalt. Skölj och koka riset. Stek ankköttet i olivolja och med det fett som smälts under stekningen (20 minuter på skinnsidan och 10 minuter på den andra sidan). Slå in ankbröstet i bakplåtspapper, lägg en handduk om och låt det vila i 15 minuter. Skär det i 1 cm tjocka skivor och lägg upp det på riset med misodipp och färsk koriander.

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar