Teriyakimarinerat ankbröst på rött ris med misodipp och koriander

9 timmar
284 kcal

I den är rätten möter öst väst i en spännande smakupplevelse.

Teriyakimarinerat ankbröst på rött ris med misodipp och koriander

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 1 ankbröstfiléer
  • ½ dl teriyaki
  • Svartpeppar

Misodip

  • 25 g misopasta
  • ¾ tsk sesamolja
  • ½ msk tahini
  • ½ msk mirin
  • ½ tsk finriven färsk ingefära
  • 1 dl rött fullkornsris
  • Havssalt
  • ½ msk extra jungfruolivolja

Tillbehör

  • Färsk koriander

Tillagning

Lägg ankköttet i en behållare tillsammans med teriyaki och lite peppar. Ställ det i kylen i 8 timmar. Blanda misodippen och ställ den svalt. Skölj och koka riset. Stek ankköttet i olivolja och med det fett som smälts under stekningen (20 minuter på skinnsidan och 10 minuter på den andra sidan). Slå in ankbröstet i bakplåtspapper, lägg en handduk om och låt det vila i 15 minuter. Skär det i 1 cm tjocka skivor och lägg upp det på riset med misodipp och färsk koriander.


Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background