Teriyakimarinerat ankbröst på rött ris med misodipp och koriander

I den är rätten möter öst väst i en spännande smakupplevelse.

13 december 2010 av I FORM

4 personer

2 ankbröstfiléer
1 dl teriyaki
Svartpeppar


Misodip

50 g misopasta
1½ tsk sesamolja
1 msk tahini
1 msk mirin
1 tsk finriven färsk ingefära
2 dl rött fullkornsris
Havssalt
1 msk extra jungfruolivolja


Tillbehör

Färsk koriander


Tillagning

Lägg ankköttet i en behållare tillsammans med teriyaki och lite peppar. Ställ det i kylen i 8 timmar. Blanda misodippen och ställ den svalt. Skölj och koka riset. Stek ankköttet i olivolja och med det fett som smälts under stekningen (20 minuter på skinnsidan och 10 minuter på den andra sidan). Slå in ankbröstet i bakplåtspapper, lägg en handduk om och låt det vila i 15 minuter. Skär det i 1 cm tjocka skivor och lägg upp det på riset med misodipp och färsk koriander.

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

På vilket sätt gör du störst insats för klimatet?


I FORM tipsar