"Rotfruktspasta" med kyckling
1 person
TIDSÅTGÅNG
Förberedelsetid: 30 minuter
Tillagningstid: 15 minuter
Tid totalt: 45 minuter
INGREDIENSER
1 person
50 g rödbeta
50 g persilja
50 g morot
50 g grönkål (eller svartkål/savojkål)
80 g kycklingbröst
1 tsk extra jungfruolja
Havssalt och nymalen svartpeppar
1 tsk ljusa sesamfrön
1 liten näve persilja och mynta
1 lime
Gör så här
- Gör i ordning rotfrukterna så det finns 50 g var av de tre sorterna. Skär dem i stavar, eller kör dem till ”pasta”-remsor i en spirelli (en grönsaksspagettimaskin).
- Skölj kålen och klappa den torr, skär bladen i strimlor.
- Skär kycklingen i lagom stora bitar. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek kycklingen gyllene.
- Tillsätt en kopp vatten och låt det koka upp, krydda med salt och peppar. Lägg i rotfrukterna i grytan och låt sjuda i 5 minuter.
- Lägg i kål och sesamfrön, vänd och låt den stå på värmen en minut.
- Krydda med salt och peppar.
- Servera sallad, strö över örterna och ringla över pressad lime.
Näringsinnehåll per person:
Näringsinnehåll per person:
Energi: 261 kcal
Protein: 22,5 g
Fett: 10,4 g
Kolhydrat: 24,1 g
Kostfiber: 8,7 g