"Rotfruktspasta" med kyckling

45 minuter
261 kcal

Rotfruktspasta med kyckling är en perfekt rätt för dig som vill äta dig till en platt mge.

Med I FORM-kurens kompletta kostplan för 3 dagar kan du kickstarta drömmen om en platt mage.

"Rotfruktspasta" med kyckling

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 person

1 person

  • 100 g rödbeta
  • 100 g persilja
  • 100 g morot
  • 100 g grönkål (eller svartkål/savojkål)
  • 160 g kycklingbröst
  • 2 tsk extra jungfruolja
  • Havssalt och nymalen svartpeppar
  • 2 tsk ljusa sesamfrön
  • 2 liten näve persilja och mynta
  • 2 lime

Gör så här

  • Gör i ordning rotfrukterna så det finns 50 g var av de tre sorterna. Skär dem i stavar, eller kör dem till ”pasta”-remsor i en spirelli (en grönsaksspagettimaskin).

  • Skölj kålen och klappa den torr, skär bladen i strimlor.

  • Skär kycklingen i lagom stora bitar. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek kycklingen gyllene.

  • Tillsätt en kopp vatten och låt det koka upp, krydda med salt och peppar. Lägg i rotfrukterna i grytan och låt sjuda i 5 minuter.

  • Lägg i kål och sesamfrön, vänd och låt den stå på värmen en minut.

  • Krydda med salt och peppar.

  • Servera sallad, strö över örterna och ringla över pressad lime.

Näringsinnehåll per person: