Recept: Blomkåls-chowder med räkor & persilja

30 minuter
251 kcal

Njut av en läcker krämig soppa en kall dag på I FORM-kuren. Vår nordiska version av clam chowder med blomkål och räkor kan förberedas i förväg och passar perfekt dagar då tiden inte riktigt räcker till.

Med I FORM-kuren blir det allt annat än långtråkigt att vara på diet. Njut av clam chowder med räkor till exempel.

Blomkåls-chowder med räkor & persilja

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 500 g blomkål
  • 2 Liten bukett timjan (bunden med hushållssnöre)
  • Havssalt
  • 2 dl minimjölk
  • 2 tsk kallpressad rapsolja
  • Nymalen svartpeppar
  • 250 g stora räkor med stjärtskalet kvar
  • 2 kvist bredbladig persilja

Gör så här

  • Skär blomkålen i lagom bitar och lägg den i en gryta i ½ liter vatten, 1 tsk havssalt och lägg i timjanbuketten. Koka kålen mjuk, häll ifrån vattnet och spara det! Ta upp timjanbuketten. Mixa soppan med ljummen minimjölk och lite av kokvattnet till en tjock soppa. Mixa ner rapsoljan och smaka av soppan med salt och svartpeppar efter smak.

  • Lägg räkorna i en liten gryta och tillsätt lite av kokvattnet och timjanbuketten. Låt bara precis koka upp och häll sedan ifrån vattnet. Hacka persiljan.

  • Servera den tjocka soppan (chowdern) med räkor och persilja.