Med I FORM-kuren blir det allt annat än långtråkigt att vara på diet. Njut av clam chowder med räkor till exempel.

Recept: Blomkåls-chowder med räkor & persilja

Njut av en läcker krämig soppa en kall dag på I FORM-kuren. Vår nordiska version av clam chowder med blomkål och räkor kan förberedas i förväg och passar perfekt dagar då tiden inte riktigt räcker till.

14 november 2013 av I FORM-redaktionen

Blomkåls-chowder med räkor & persilja

1 person

TIDSÅTGÅNG

Förberedelsetid: 10 minuter

Tillagningstid: 20 minuter

Tid totalt: 30 minuter

INGREDIENSER

250 g blomkål

1 Liten bukett timjan (bunden med hushållssnöre)

Havssalt

1,25 dl minimjölk

1 tsk kallpressad rapsolja

Nymalen svartpeppar

125 g stora räkor med stjärtskalet kvar

1 kvist bredbladig persilja

Gör så här


  • Skär blomkålen i lagom bitar och lägg den i en gryta i ½ liter vatten, 1 tsk havssalt och lägg i timjanbuketten. Koka kålen mjuk, häll ifrån vattnet och spara det! Ta upp timjanbuketten. Mixa soppan med ljummen minimjölk och lite av kokvattnet till en tjock soppa. Mixa ner rapsoljan och smaka av soppan med salt och svartpeppar efter smak.
  • Lägg räkorna i en liten gryta och tillsätt lite av kokvattnet och timjanbuketten. Låt bara precis koka upp och häll sedan ifrån vattnet. Hacka persiljan.
  • Servera den tjocka soppan (chowdern) med räkor och persilja.

näringsinnehåll per person

Energi: 251 kcal

Protein: 31,6 g

Fett: 7,1 g

Kolhydrat: 18,1 g

Kostfiber: 5,9 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

Vilken är din favoritfrukt?

I FORM tipsar