Grönsakspaj

45 minuter
492 kcal

Läcker och smal favorit som håller dig mätt länge.

Grönsakspaj

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 6 plattor fillodeg (35 g)
  • 400 g hel spenat
  • 200 g purjolök
  • 40 g lufttorkad skinka
  • 2 ägg
  • 2 äggvita
  • 4 msk naturell yoghurt
  • 40 g riven parmesan
  • Salt och peppar

Tillagning

Klä en liten pajform med fillodeg.

Ångkoka spenaten och krama ur vattnet. Skölj purjolöken, skär den i ringar och blanchera den i 2 minuter i lättsaltat vatten. Låt den droppa av.

Hacka skinkan. Blanda ägg, äggvita, yoghurt, salt och peppar, skinka och grönsaker. Häll blandningen i formen med fillodeg och strö över parmesanost.

Grädda i 180 grader i 25–30 minuter och servera pajen med tomatsallad.

TIPS
Grönsakerna kan bytas ut mot andra gröna grönsaker. På det sättet kan du alltså anpassa receptet efter årstiden.