Grönsakspaj

Läcker och smal favorit som håller dig mätt länge.

1 mars 2012 av I FORM

1 person

3 plattor fillodeg (35 g)
200 g hel spenat
100 g purjolök
20 g lufttorkad skinka
1 ägg
1 äggvita
2 msk naturell yoghurt
20 g riven parmesan
Salt och peppar


Tillagning

Klä en liten pajform med fillodeg.

Ångkoka spenaten och krama ur vattnet. Skölj purjolöken, skär den i ringar och blanchera den i 2 minuter i lättsaltat vatten. Låt den droppa av.

Hacka skinkan. Blanda ägg, äggvita, yoghurt, salt och peppar, skinka och grönsaker. Häll blandningen i formen med fillodeg och strö över parmesanost.

Grädda i 180 grader i 25–30 minuter och servera pajen med tomatsallad.

TIPS
Grönsakerna kan bytas ut mot andra gröna grönsaker. På det sättet kan du alltså anpassa receptet efter årstiden.

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar