Gröna rullar med kryddig tofu och jordnötsdressing

30 minuter
385 kcal

Proteiner behöver inte komma från blodiga biffar och litervis av kvarg. Grön mat med nötter och tofu kan absolut fyllda ditt behov av proteiner. Testa våra gröna vårrullar och upptäck hur spännande, färgglad och aptitlig vegetarisk mat kan vara.

Rullar med tofu och jordnötsdressing

Gröna rullar med kryddig tofu och jordnötsdressing

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • ½ bit tofu (240 g)
  • 4 st. rispapper
  • ½ morot
  • 1 näve Bull's Blood-blad
  • ¼ mango
  • ½ schalottenlök
  • Färsk mynta

Kryddig marinad:

  • ½ tsk starkt paprikapulver
  • ¼ tsk chilipulver
  • Saften av ½ apelsin
  • ¼ tsk havssalt
  • ½ msk jungfruolja
  • ½ msk agavesirap

Jordnötsdressing:

  • ½ dl Jordnötsdressing
  • ½ ekologisk apelsin (saft och skal)
  • ½ msk soja
  • ¼ dl vatten

Så gör du

  • Skär tofun i bitar i önskad storlek.
  • Blanda ihop marinaden och doppa varje bit tofu i den. Baka i varmluftsugn i 175 grader i 20 minuter.
  • Skär grönsakerna i strimlor.
  • Doppa rispappret i varmt vatten i 30–60 sekunder, sedan tar du upp det och lägger på en fuktig handduk.
  • Placera tofun och grönsakerna på pappret och rulla ihop hårt.
  • Blanda samman alla ingredienser till dressingen.
  • Servera 4 tallrikar med 2 rullar och en liten skål med dressing till varje, så att man kan doppa i dressingen.