Kaloriinnehållet är lågt, så därför är bönor perfekta som smalmat.

Recept: Gröna bönor i gryta

Perfekt smalmat

Gröna bönor i gryta

2 personer

TIDSÅTGÅNG

Förberedelsetid: 10 minuter

Tillagningstid: 25 minuter

Tid totalt: 35 minuter

INGREDIENSER

300 g gröna bönor (bobbybönor)

1 kycklingbröst

2 lökar

40 g fetaost

6 små svarta oliver

2 tsk olivolja

4 fett vitlök

Salt och peppar

Tillagning

Skölj grönsakerna. Salta och peppra kycklingbröstet och bryn det i olja i en gryta. Ta upp det. Tillsätt hackad vitlök och tunna skivor av lök i grytan och stek det genomskinligt.

Tillsätt de gröna bönorna, eventuellt skurna på längden i stora sneda bitar. Tillsätt ½ dl vatten, lägg kycklingen överst, lock på grytan och låt rätten sjuda på svag värme i 15 minuter.

Ta upp kycklingen och skär den i bitar medan vätskan i grönsakerna ångas in i 2–3 minuter på full värme. Strö över smulad fetaost och svarta oliver och servera.

näringsinnehåll per person

Energi: 273 kcal

Protein: 22 g

Fett: 14,8 g

Kolhydrat: 16,6 g

Kostfiber: 6,1 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

Vilken är din favoritfrukt?

I FORM tipsar