Kaloriinnehållet är lågt, så därför är bönor perfekta som smalmat.

Recept: Gröna bönor i gryta

Perfekt smalmat

11 oktober 2010 av I FORM

2 personer

300 g gröna bönor (bobbybönor)
1 kycklingbröst
2 lökar
40 g fetaost
6 små svarta oliver
2 tsk olivolja
4 vitlöksklyftor
Salt och peppar/em

Tillagning

Skölj grönsakerna. Salta och peppra kycklingbröstet och bryn det i olja i en gryta. Ta upp det. Tillsätt hackad vitlök och tunna skivor av lök i grytan och stek det genomskinligt.

Tillsätt de gröna bönorna, eventuellt skurna på längden i stora sneda bitar. Tillsätt ½ dl vatten, lägg kycklingen överst, lock på grytan och låt rätten sjuda på svag värme i 15 minuter.

Ta upp kycklingen och skär den i bitar medan vätskan i grönsakerna ångas in i 2–3 minuter på full värme. Strö över smulad fetaost och svarta oliver och servera.

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar