Recept: Gröna bönor i gryta

35 minuter
273 kcal

Perfekt smalmat

Kaloriinnehållet är lågt, så därför är bönor perfekta som smalmat.

Gröna bönor i gryta

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 300 g gröna bönor (bobbybönor)
  • 1 kycklingbröst
  • 2 lökar
  • 40 g fetaost
  • 6 små svarta oliver
  • 2 tsk olivolja
  • 4 fett vitlök
  • Salt och peppar

Tillagning

Skölj grönsakerna. Salta och peppra kycklingbröstet och bryn det i olja i en gryta. Ta upp det. Tillsätt hackad vitlök och tunna skivor av lök i grytan och stek det genomskinligt.

Tillsätt de gröna bönorna, eventuellt skurna på längden i stora sneda bitar. Tillsätt ½ dl vatten, lägg kycklingen överst, lock på grytan och låt rätten sjuda på svag värme i 15 minuter.

Ta upp kycklingen och skär den i bitar medan vätskan i grönsakerna ångas in i 2–3 minuter på full värme. Strö över smulad fetaost och svarta oliver och servera.