Kaloriinnehållet är lågt, så därför är bönor perfekta som smalmat.

Recept: Gröna bönor i gryta

Perfekt smalmat

11 oktober 2010 av I FORM

2 personer

300 g gröna bönor (bobbybönor)
1 kycklingbröst
2 lökar
40 g fetaost
6 små svarta oliver
2 tsk olivolja
4 vitlöksklyftor
Salt och peppar/em

Tillagning

Skölj grönsakerna. Salta och peppra kycklingbröstet och bryn det i olja i en gryta. Ta upp det. Tillsätt hackad vitlök och tunna skivor av lök i grytan och stek det genomskinligt.

Tillsätt de gröna bönorna, eventuellt skurna på längden i stora sneda bitar. Tillsätt ½ dl vatten, lägg kycklingen överst, lock på grytan och låt rätten sjuda på svag värme i 15 minuter.

Ta upp kycklingen och skär den i bitar medan vätskan i grönsakerna ångas in i 2–3 minuter på full värme. Strö över smulad fetaost och svarta oliver och servera.

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

På vilket sätt gör du störst insats för klimatet?


I FORM tipsar