Grillad, marinerad halloumiost

15 minuter
147 kcal

Ibland är det enkla det som är allra godast. Utsidan är gyllene och spröd – insidan smälter lätt. Mums, säger vi bara!

Halloumi

TAPAS – Halloumi kallas också grillost och går att köpa i de flesta matbutiker. Supergott med syra och kryddor till, t ex syltad rödlök eller en stark salsa.

© wichmann+bendtsen

Grillad, marinerad halloumiost

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 SKIVOR

  • 62 g halloumiost
  • Extra virgin olivolja

Marinad:

  • ½ msk extra virgin olivolja
  • ¼ msk citronsaft
  • ½ msk akaciehonning
  • ½ msk vätska från inlagda jalapenos
  • ¼ msk inlagda jalapenos, finhackade
  • Havssalt
  • vartpeppar, nymalen

Så här gör du

  • Skär halloumin i 8 skivor. Grilla eller stek på en (grill) panna i olivolja vid medelhög värme i cirka 2 min på varje sida till skivorna är gyllene.
  • Rör ihop alla ingredienserna till marinaden och fördela över den stekta halloumin. Servera.

TIPS: Gör osten som något av det sista, så skivorna inte blir helt sladdriga.

I FORM 12/2023