Nyttiga recept Middag Grillad, m... Grillad, marinerad halloumiost 15 minuter 147 kcal Ibland är det enkla det som är allra godast. Utsidan är gyllene och spröd – insidan smälter lätt. Mums, säger vi bara! Av Signe Moesby Leth 18 september 2023 TAPAS – Halloumi kallas också grillost och går att köpa i de flesta matbutiker. Supergott med syra och kryddor till, t ex syltad rödlök eller en stark salsa. © wichmann+bendtsen Grillad, marinerad halloumiost Ingredienser Så här gör du Fakta Lägg till i favoriter Ta bort från favoriter Undvik att skärmen släcks Ingredienser 2 SKIVOR 62 g halloumiost Extra virgin olivolja Marinad: ½ msk extra virgin olivolja ¼ msk citronsaft ½ msk akaciehonning ½ msk vätska från inlagda jalapenos ¼ msk inlagda jalapenos, finhackade Havssalt vartpeppar, nymalen Så här gör du Skär halloumin i 8 skivor. Grilla eller stek på en (grill) panna i olivolja vid medelhög värme i cirka 2 min på varje sida till skivorna är gyllene. Rör ihop alla ingredienserna till marinaden och fördela över den stekta halloumin. Servera. TIPS: Gör osten som något av det sista, så skivorna inte blir helt sladdriga.I FORM 12/2023 Grill