Nyttiga recept Middag Grekisk bu... Grekisk burgare med lammfilé, grillade grönsaker och olivtapenade 30 minuter 573 kcal Söta paprikor, kryddad olivtapenade och lammkött som smälter i munnen. Av Martin Kreutzer och Helle Brønnum Carlsen 23 maj 2012 GREKISK BURGARE Jo, kombinationen snabbmat och fettfattigt är möjlig! Vi lär dig hur du gör. Grekisk burgare med tapenad Ingredienser Så här gör du Fakta Lägg till i favoriter Ta bort från favoriter Undvik att skärmen släcks Ingredienser 2 styck 2 hamburgerbröd 2 gul squash 1 röd paprika 2 msk olivtapenade 300 g grillstekt lammfilé 4 msk krasse 4 plommontomater Tillagning Skär tomaterna i skivor. Skär paprikan i bitar och hyvla den gula squashen i tunna skivor (till exempel med en potatisskalare). Stek paprika- och squashbitarna i en grillpanna – salta och peppra. Bred på olivtapenade på ena halvan av brödet och lägg på tomater och paprikor. Stek sedan lammfiléerna cirka 4 minuter på varje sida och skär dem i skivor. Lägg köttet på brödet och sedan tomater, paprika och avsluta med squashskivorna och krasse. Lägg på överdelen av brödet. Burgare