God och enkel fisk till 2 dagar

30 minuter
446 kcal

Sluta slänga matrester! Laga en god torskrätt med bönchips ikväll – och förvandla resterna till en helt ny rätt imorgon!

TORSK I SENAPSSÅS med bladselleri, rostade hasselnötter och bönchips

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 5 stjälkar bladselleri
  • 3 msk rostade hasselnötter
  • 3 msk torkade tranbär
  • 4 torskfiléer à 150 g (använd 2 st idag)
  • 2 msk ljus balsamico
  • 2 tsk dijonsenap
  • 2 msk grädde
  • 1½ dl skyr
  • 1 nypa stevia
  • 2 tsk salt
  • ½ tsk cayennepeppar

Bönchips

  • 700 g gröna bönor (använd 400 g idag)
  • 1 msk olivolja
  • Havssalt

Tillagning

  • Skär bladselleri i små bitar och lägg ihop med nötter och tranbär i botten av en ugnsfast form. Lägg torskfiléerna ovanpå, rör ihop ingredienserna till såsen och häll den över torsken.

  • Lägg 400 g av bönorna i en skål ihop med olja och salt och rör runt. Fördela bönorna och grädda både dem och torsken i 175 graders varmluft i 20 minuter.

  • Ät 1 torskfilé var ihop med tillbehören.

Spara till imorgon: 2 torskfiléer + 300 g bönor

Det behöver inte vara besvärligt att laga god och sund middagsmat. Här hittar du en lång rad middagsrecept som du kan laga på under 30 minuter.


Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background