God och enkel fisk till 2 dagar

30 minuter
446 kcal

Sluta slänga matrester! Laga en god torskrätt med bönchips ikväll – och förvandla resterna till en helt ny rätt imorgon!

TORSK I SENAPSSÅS med bladselleri, rostade hasselnötter och bönchips

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 5 stjälkar bladselleri
  • 3 msk rostade hasselnötter
  • 3 msk torkade tranbär
  • 4 torskfiléer à 150 g (använd 2 st idag)
  • 2 msk ljus balsamico
  • 2 tsk dijonsenap
  • 2 msk grädde
  • 1½ dl skyr
  • 1 nypa stevia
  • 2 tsk salt
  • ½ tsk cayennepeppar

Bönchips

  • 700 g gröna bönor (använd 400 g idag)
  • 1 msk olivolja
  • Havssalt

Tillagning

  • Skär bladselleri i små bitar och lägg ihop med nötter och tranbär i botten av en ugnsfast form. Lägg torskfiléerna ovanpå, rör ihop ingredienserna till såsen och häll den över torsken.

  • Lägg 400 g av bönorna i en skål ihop med olja och salt och rör runt. Fördela bönorna och grädda både dem och torsken i 175 graders varmluft i 20 minuter.

  • Ät 1 torskfilé var ihop med tillbehören.

Spara till imorgon: 2 torskfiléer + 300 g bönor

Det behöver inte vara besvärligt att laga god och sund middagsmat. Här hittar du en lång rad middagsrecept som du kan laga på under 30 minuter.


Bli hälsosam och stark med I FORM!

I FORMs viktigaste uppgift är att göra hälsa enkelt. I vårt digitala universum får du kunskap och verktyg som gör det lätt att leva sunt. Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.

På vår sajt och i vår app får du bl a:

  • Över 100 videoträningar på 5 till 40 min.
  • Nybörjarvänliga löpprogram med ljudguide
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny

Vill du veta mer om I FORM digital? Kolla här!


Newsletter background