God och enkel fisk till 2 dagar

30 minuter
446 kcal

Sluta slänga matrester! Laga en god torskrätt med bönchips ikväll – och förvandla resterna till en helt ny rätt imorgon!

TORSK I SENAPSSÅS med bladselleri, rostade hasselnötter och bönchips

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 5 stjälkar bladselleri
  • 3 msk rostade hasselnötter
  • 3 msk torkade tranbär
  • 4 torskfiléer à 150 g (använd 2 st idag)
  • 2 msk ljus balsamico
  • 2 tsk dijonsenap
  • 2 msk grädde
  • 1½ dl skyr
  • 1 nypa stevia
  • 2 tsk salt
  • ½ tsk cayennepeppar

Bönchips

  • 700 g gröna bönor (använd 400 g idag)
  • 1 msk olivolja
  • Havssalt

Tillagning

  • Skär bladselleri i små bitar och lägg ihop med nötter och tranbär i botten av en ugnsfast form. Lägg torskfiléerna ovanpå, rör ihop ingredienserna till såsen och häll den över torsken.

  • Lägg 400 g av bönorna i en skål ihop med olja och salt och rör runt. Fördela bönorna och grädda både dem och torsken i 175 graders varmluft i 20 minuter.

  • Ät 1 torskfilé var ihop med tillbehören.

Spara till imorgon: 2 torskfiléer + 300 g bönor

Det behöver inte vara besvärligt att laga god och sund middagsmat. Här hittar du en lång rad middagsrecept som du kan laga på under 30 minuter.