Fiberrik chili con carne

Kalorisnål version som gör gott för magen.

9 maj 2012 av I FORM-redaktionen

Fiberrik chili con carne

1 person

TIDSÅTGÅNG

Förberedelsetid: 10 minuter

Tillagningstid: 25 minuter

Tid totalt: 35 minuter

INGREDIENSER

50 g kycklingfärs

1 lök, hackad

1 vitlöksklyfta, hackad

1 tsk olivolja

1/2 burk krossade tomater

1/2 chili, hackad

50 g bruna eller svarta bönor, som legat i vatten över natten och kokats i 45 minuter

1 hackad morot

1 hackad persiljerot

100 g hackad grönkål eller savojkål

1 dl buljong

Salt och peppar

Tillagning

Bryn köttet med lök och vitlök i oljan. Tillsätt tomater, chili och bönor och låt det småkoka i 10 minuter.

Tillsätt morötter och persiljerötter och koka i 5 minuter. Tillsätt hackad grönkål eller savojkål och tillsätt buljong.

Låt det koka i 4–5 minuter och smaka av med salt och peppar.

Näringsinnehåll per person

Energi: 532 kcal

Protein: 51 g

Fett: 12 g

Kolhydrat: 89 g

Kostfiber: 28 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar