Fiberrik chili con carne

35 minuter
532 kcal

Kalorisnål version som gör gott för magen.

Fiberrik chili con carne

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 person

  • 100 g kycklingfärs
  • 2 lök, hackad
  • 2 vitlöksklyfta, hackad
  • 2 tsk olivolja
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 chili, hackad
  • 100 g bruna eller svarta bönor, som legat i vatten över natten och kokats i 45 minuter
  • 2 hackad morot
  • 2 hackad persiljerot
  • 200 g hackad grönkål eller savojkål
  • 2 dl buljong
  • Salt och peppar

Tillagning

Bryn köttet med lök och vitlök i oljan. Tillsätt tomater, chili och bönor och låt det småkoka i 10 minuter.

Tillsätt morötter och persiljerötter och koka i 5 minuter. Tillsätt hackad grönkål eller savojkål och tillsätt buljong.

Låt det koka i 4–5 minuter och smaka av med salt och peppar.

LÄS OCKSA: Hur ger jag min chilirätt djup?