Sallad med linser och grönkålschips

30 minuter
375 kcal

Linser kan vara lite tråkiga, speciellt för ögat. Men i den här salladen med linser är det drag i både färger och smak med ruccola, ungsbakad pumpa och grapefrukt.

Färgsprakande sallad med linser

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • ½ liten hokkaidopumpa, 300 g
  • 1 dl gröna linser
  • ½ rödlök
  • 1 polkagrisbeta
  • 2 nävar rucola
  • ½ röd grapefrukt
  • Kärnor från ½ granatäpple

Grönkålschips

  • 3 stora stjälkar grönkål
  • 2 tsk olivolja
  • 1 tsk salt

Tahinidressing

  • 2 msk tahini
  • Saft från 1 lime
  • 1 tsk agavesirap
  • 1 msk sojasås
  • 1 msk vatten
  • Ev lite chili

Gör så här

  • Ta bort stjälkdelen från grönkålen och vänd bladen i lite olja och salt.

  • Baka dem i ugnen i 150 grader i ca 20 minuter.

  • Rör ihop ingredienserna till dressingen.

  • Koka linserna enligt anvisningarna på paketet och låt dem sedan svalna.

  • Skär under tiden de övriga grönsakerna som du önskar. Ta bort det vita från grapefrukten.

  • Arrangera allt i 2 skålar och lägg på de spröda grönkålschipsen precis innan servering.

  • Häll tahinidressingen över.