Sallad med linser och grönkålschips

Linser kan vara lite tråkiga, speciellt för ögat. Men i den här salladen med linser är det drag i både färger och smak med ruccola, ungsbakad pumpa och grapefrukt.

7 december 2015 av I FORM-redaktionen

Färgsprakande sallad med linser

2 personer


½ liten hokkaidopumpa, 300 g
1 dl gröna linser
½ rödlök
1 polkagrisbeta
2 nävar rucola
½ röd grapefrukt
Kärnor från ½ granatäpple

Grönkålschips

3 stora stjälkar grönkål
2 tsk olivolja
1/5 tsk salt

Tahinidressing

2 msk tahini
Saft från 1 lime
1 tsk agavesirap
1 msk sojasås
1 msk vatten
Ev lite chili


Gör så här

  • Ta bort stjälkdelen från grönkålen och vänd bladen i lite olja och salt.
  • Baka dem i ugnen i 150 grader i ca 20 minuter.
  • Rör ihop ingredienserna till dressingen.
  • Koka linserna enligt anvisningarna på paketet och låt dem sedan svalna.
  • Skär under tiden de övriga grönsakerna som du önskar. Ta bort det vita från grapefrukten.

  • Arrangera allt i 2 skålar och lägg på de spröda grönkålschipsen precis innan servering.
  • Häll tahinidressingen över.

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar