Nyttiga recept Middag Sallad med... Sallad med linser och grönkålschips 30 minuter 375 kcal Linser kan vara lite tråkiga, speciellt för ögat. Men i den här salladen med linser är det drag i både färger och smak med ruccola, ungsbakad pumpa och grapefrukt. Av I FORM-redaktionen 6 december 2015 Färgsprakande sallad med linser Ingredienser Så här gör du Fakta Lägg till i favoriter Ta bort från favoriter Undvik att skärmen släcks Ingredienser 2 personer ½ liten hokkaidopumpa, 300 g 1 dl gröna linser ½ rödlök 1 polkagrisbeta 2 nävar rucola ½ röd grapefrukt Kärnor från ½ granatäpple Grönkålschips 3 stora stjälkar grönkål 2 tsk olivolja 1 tsk salt Tahinidressing 2 msk tahini Saft från 1 lime 1 tsk agavesirap 1 msk sojasås 1 msk vatten Ev lite chili Gör så här Ta bort stjälkdelen från grönkålen och vänd bladen i lite olja och salt. Baka dem i ugnen i 150 grader i ca 20 minuter. Rör ihop ingredienserna till dressingen. Koka linserna enligt anvisningarna på paketet och låt dem sedan svalna. Skär under tiden de övriga grönsakerna som du önskar. Ta bort det vita från grapefrukten. Arrangera allt i 2 skålar och lägg på de spröda grönkålschipsen precis innan servering. Häll tahinidressingen över. Sallad