Dansk fläskstek med rödkål

Vi har tagit fram en smalare version av det klassiska receptet på dansk fläskstek och kompletterat med en läcker och mättande sallad.

3 december 2010 av I FORM

1 person

125 g fläskstek med svål
Salt och peppar
150 g rödkål
1 msk äppelvinäger
3 valnötter
100 g svamp (blandad)
1 tsk olivolja
1 msk hackad timjan
1 litet äpple
1 msk balsamicoglaze eller motsvarande
70 g kokt potatis


Tillagning

Ribba svålen på steken med en vass kniv och låt den koka upp lite lätt. Stek den sedan i en mycket het panna tills den blir brynt och knaperstekt. Skär den helt fri från mjukt fett.

Skär rödkålen fint, strö på salt och låt den vila 10 minuter. Skölj bort saltet och lägg rödkålen i en skål med vinäger och valnötter.

Stek svampen med salt, peppar och timjan i lite olja och lägg fyllningen i det urkärnande äpplet. Ställ in i ugnen i 10 minuter i 200 grader. Koka potatisen.

Stek fläsksteken, antingen i ugnen penslad med lite olja eller i en stekpanna. Häll över lite glaze och servera med fyllt äpple. rödkål och potatis.

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar