Biff med bearnaisesås

Här får du receptet på biff med bearnaise som har betydligt färre kalorier men mättar mycket bättre än den vanliga versionen.

10 september 2010 av I FORM

1 person

125 g oxfilé
150 g selleri
100 g potatis
Hackade örter
Salt och peppar
1 tsk olivolja

Bearnaisesås
1 dl lättmjölk
7 g vetemjöl
1 äggula
Saften av ½ citron
1 msk finhackad schalottenlök
3 msk malen färsk dragon
Salt och peppar
10 g smält smör

Tillagning
Skala selleri och potatis och skär dem i stavar. Vänd dem i salt, peppar och olja och värm dem i ugnen på bakplåtspapper i 210 grader i 20–25 minuter. Strö över lite hackade örter när de varit inne halva tiden.

Rör ner mjölet i mjölken och koka ihop i tre minuter under omrörning. Vispa äggula, citronjuice, schalottenlök, salt, peppar och smält smör i mjölken och krydda med dragon. Grillstek rostbiffen i en grillpanna och salta och peppra i två till tre minuter på varje sida. Lägg upp den på en tallrik och häll över bearnaisesåsen.

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

På vilket sätt gör du störst insats för klimatet?


I FORM tipsar