Biff med bearnaisesås

40 minuter
538 kcal

Här får du receptet på biff med bearnaise som har betydligt färre kalorier men mättar mycket bättre än den vanliga versionen.

Biff med bearnaisesås

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 person

  • 250 g oxfilé
  • 300 g selleri
  • 200 g potatis
  • Hackade örter
  • Salt och peppar
  • 2 tsk olivolja

Bearnaisesås

  • 2 dl lättmjölk
  • 14 g vetemjöl
  • 2 äggula
  • Saften av ½ citron
  • 2 msk finhackad schalottenlök
  • 6 msk malen färsk dragon
  • Salt och peppar
  • 20 g smält smör

Tillagning

Skala selleri och potatis och skär dem i stavar. Vänd dem i salt, peppar och olja och värm dem i ugnen på bakplåtspapper i 210 grader i 20–25 minuter. Strö över lite hackade örter när de varit inne halva tiden.

Rör ner mjölet i mjölken och koka ihop i tre minuter under omrörning. Vispa äggula, citronjuice, schalottenlök, salt, peppar och smält smör i mjölken och krydda med dragon. Grillstek rostbiffen i en grillpanna och salta och peppra i två till tre minuter på varje sida. Lägg upp den på en tallrik och häll över bearnaisesåsen.