Använd gärna quinoa i olika färger. Det finns tre sorters quinoa: ljus, röd och svart. Den ljusa har en lätt nötsmak, den röda och särskilt den svarta är mer rustika i smaken och passar till kraftigare rätter.
Köttbullar med ingefära, quinoa och stekta rotfrukter
Skär de skalade morötterna i stavar, vänd dem i en skål med rapsolja, lite salt och peppar och lägg stavarna på en plåt med bakplåtspapper. Baka dem i cirka 20 minuter i 200 grader.
Skölj och torka persiljan och vänd den i oljan som är kvar i skålen. Lägg den sedan på en kökshandduk. Tillsätt persiljan precis innan rotfrukterna är klara, i maximalt några minuter.
Rör köttet med quinoa, ingefära, lök, mjölk och lite salt och peppar.
Stek köttbullarna på bakplåtspapper på en plåt i cirka 12 minuter, beroende på köttbullarnas storlek. Servera rotfrukterna med persilja och köttbullar.