Köttbullar med ingefära, quinoa och stekta rotfrukter

30 minuter
258 kcal

Det tar bara en halvtimme att tillaga den här rätten som innehåller 250 kalorier och är en del av I FORM-kuren.

Använd gärna quinoa i olika färger. Det finns tre sorters quinoa: ljus, röd och svart. Den ljusa har en lätt nötsmak, den röda och särskilt den svarta är mer rustika i smaken och passar till kraftigare rätter.

Köttbullar med ingefära, quinoa och stekta rotfrukter

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 person

  • 1 tsk finriven ingefära
  • 300 g rotfrukter, t ex rödbetor och palsternacka
  • 2 liten näve bredbladig persilja
  • 130 g mager kalvfärs
  • 2 msk kokt quinoa – vit, röd eller svart
  • 100 g morötter
  • 2 msk kallpressad rapsolja
  • 2 msk fint riven gul lök
  • 2 msk lättmjölk
  • Havssalt och nymalen svartpeppar

Gör så här

  • Skär de skalade morötterna i stavar, vänd dem i en skål med rapsolja, lite salt och peppar och lägg stavarna på en plåt med bakplåtspapper. Baka dem i cirka 20 minuter i 200 grader.

  • Skölj och torka persiljan och vänd den i oljan som är kvar i skålen. Lägg den sedan på en kökshandduk. Tillsätt persiljan precis innan rotfrukterna är klara, i maximalt några minuter.

  • Rör köttet med quinoa, ingefära, lök, mjölk och lite salt och peppar.

  • Stek köttbullarna på bakplåtspapper på en plåt i cirka 12 minuter, beroende på köttbullarnas storlek. Servera rotfrukterna med persilja och köttbullar.