Maxa dina 250 lunch-kalorier med en läcker sallad med kalvfransyska och bakade tomater.

Sallad med fransyska av kalv & bakade tomater

Sväng ihop en läcker lunch med kalvfransyska och spröd sallad.

13 november 2013 av I FORM-redaktionen

Sallad med fransyska av kalv & bakade tomater

1 person

TIDSÅTGÅNG

Förberedelsetid: 5 minuter

Tillagningstid: 15 minuter

Tid totalt: 20 minuter

INGREDIENSER

150 g tomater

Havssalt och nymalen svartpeppar

1 knippa färsk timjan

150 g fransyska av kalv, alternativt ytter- eller innerfilé av kalv

2 tsk extra jungfruolja

1 liten klick smör (5 g)

1 tsk vitvinsvinäger eller äppelcidervinäger

1 tsk mycket fint hackad schalottenlök

50 g romansallad

Gör så här

  • Dela tomaterna på längden och lägg dem på en plåt täckt med bakplåtspapper. Salta och peppra. Gnid timjankvistarna mot tomaterna och baka tomaterna i 180 grader i 15 minuter.
  • Klappa köttet torrt med lite hushållspapper och krydda med salt och peppar.
  • Värm 1 tsk olja i en panna, lägg i smöret och hetta upp tills smöret tystnar. Stek köttet på bägge sidor ca 4 minuter. Känn efter; ju mjukare, desto rödare! Låt köttet vila. Skölj salladen och skär den i strimlor.
  • Blanda 1 tsk olivolja med vinäger, schalottenlök och lite salt och peppar.
  • Skär köttet i tunna skivor. Servera salladen med tomater, kött och dressing.

näringsinnehåll per person

Energi: 258 kcal

Protein: 29 g

Fett: 11,7 g

Kolhydrat: 10,6 g

Kostfiber: 2,5 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

Vilken är din favoritfrukt?

I FORM tipsar