600
g
fransyska av kalv, alternativt ytter- eller innerfilé av kalv
8
tsk
extra jungfruolja
20
g
smör
4
tsk
vitvinsvinäger eller äppelcidervinäger
4
tsk
mycket fint hackad schalottenlök
200
g
romansallad
Gör så här
Dela tomaterna på längden och lägg dem på en plåt täckt med bakplåtspapper. Salta och peppra. Gnid timjankvistarna mot tomaterna och baka tomaterna i 180 grader i 15 minuter.
Klappa köttet torrt med lite hushållspapper och krydda med salt och peppar.
Värm 4 tsk olja i en panna, lägg i smöret och hetta upp tills smöret tystnar. Stek köttet på bägge sidor ca 4 minuter. Känn efter; ju mjukare, desto rödare! Låt köttet vila. Skölj salladen och skär den i strimlor.
Blanda 4 tsk olivolja med vinäger, schalottenlök och lite salt och peppar.
Skär köttet i tunna skivor. Servera salladen med tomater, kött och dressing.