Sallad med fransyska av kalv & bakade tomater

30 minuter
516 kcal

Sväng ihop en läcker lunch med kalvfransyska och spröd sallad.

Maxa dina 250 lunch-kalorier med en läcker sallad med kalvfransyska och bakade tomater.

Sallad med fransyska av kalv & bakade tomater

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 600 g tomater
  • Havssalt och nymalen svartpeppar
  • 1 knippa färsk timjan
  • 600 g fransyska av kalv, alternativt ytter- eller innerfilé av kalv
  • 8 tsk extra jungfruolja
  • 20 g smör
  • 4 tsk vitvinsvinäger eller äppelcidervinäger
  • 4 tsk mycket fint hackad schalottenlök
  • 200 g romansallad

Gör så här

  • Dela tomaterna på längden och lägg dem på en plåt täckt med bakplåtspapper. Salta och peppra. Gnid timjankvistarna mot tomaterna och baka tomaterna i 180 grader i 15 minuter.
  • Klappa köttet torrt med lite hushållspapper och krydda med salt och peppar.
  • Värm 4 tsk olja i en panna, lägg i smöret och hetta upp tills smöret tystnar. Stek köttet på bägge sidor ca 4 minuter. Känn efter; ju mjukare, desto rödare! Låt köttet vila. Skölj salladen och skär den i strimlor.
  • Blanda 4 tsk olivolja med vinäger, schalottenlök och lite salt och peppar.
  • Skär köttet i tunna skivor. Servera salladen med tomater, kött och dressing.