Sallad med fransyska av kalv & bakade tomater
1 person
TIDSÅTGÅNG
Förberedelsetid: 5 minuter
Tillagningstid: 15 minuter
Tid totalt: 20 minuter
INGREDIENSER
150 g tomater
Havssalt och nymalen svartpeppar
1 knippa färsk timjan
150 g fransyska av kalv, alternativt ytter- eller innerfilé av kalv
2 tsk extra jungfruolja
1 liten klick smör (5 g)
1 tsk vitvinsvinäger eller äppelcidervinäger
1 tsk mycket fint hackad schalottenlök
50 g romansallad
Gör så här
- Dela tomaterna på längden och lägg dem på en plåt täckt med bakplåtspapper. Salta och peppra. Gnid timjankvistarna mot tomaterna och baka tomaterna i 180 grader i 15 minuter.
- Klappa köttet torrt med lite hushållspapper och krydda med salt och peppar.
- Värm 1 tsk olja i en panna, lägg i smöret och hetta upp tills smöret tystnar. Stek köttet på bägge sidor ca 4 minuter. Känn efter; ju mjukare, desto rödare! Låt köttet vila. Skölj salladen och skär den i strimlor.
- Blanda 1 tsk olivolja med vinäger, schalottenlök och lite salt och peppar.
- Skär köttet i tunna skivor. Servera salladen med tomater, kött och dressing.
näringsinnehåll per person
Energi: 258 kcal
Protein: 29 g
Fett: 11,7 g
Kolhydrat: 10,6 g
Kostfiber: 2,5 g