Maxa dina 250 lunch-kalorier med en läcker sallad med kalvfransyska och bakade tomater.

Sallad med fransyska av kalv & bakade tomater

Sväng ihop en läcker lunch med kalvfransyska och spröd sallad.

13 november 2013 av I FORM

I FORM-kuren

1 person

  • 150 g tomater
  • Havssalt och nymalen svartpeppar
  • En liten bunt färsk timjan
  • 150 g fransyska av kalv, alternativt ytter- eller innerfilé av kalv
  • 2 tsk extra jungfruolja
  • 1 liten klick smör (5 g)

  • 1 tsk vitvinsvinäger eller äppelcidervinäger
  • 1 tsk mycket fint hackad schalottenlök
  • 50 g romansallad


Gör så här

  • Dela tomaterna på längden och lägg dem på en plåt täckt med bakplåtspapper. Salta och peppra. Gnid timjankvistarna mot tomaterna och baka tomaterna i 180 grader i 15 minuter.
  • Klappa köttet torrt med lite hushållspapper och krydda med salt och peppar.
  • Värm 1 tsk olja i en panna, lägg i smöret och hetta upp tills smöret tystnar. Stek köttet på bägge sidor ca 4 minuter. Känn efter; ju mjukare, desto rödare! Låt köttet vila. Skölj salladen och skär den i strimlor.
  • Blanda 1 tsk olivolja med vinäger, schalottenlök och lite salt och peppar.
  • Skär köttet i tunna skivor. Servera salladen med tomater, kött och dressing.

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar