Färgade ägg i skål
© wichmann+bendtsen

Påskägg i fina färger

Piffa upp påskbordet med ägg i fina färger.

1 mars 2017 av Michelle Kristensen

Påskägg i fina färger   

Så färgar du äggen

Gula ägg: 
Koka upp en liten gryta med vatten och tillsätt 3 msk gurkmeja, 1 tsk salt och 1 msk ättika i ca 15 minuter. Lägg ner hårdkokta ägg i vätskan när den har svalnat. Låt dem ligga och dra i ca 30 minuter. 

Blåa ägg:  
Lägg 200 g mosade blåbär eller 200 g finhackad rödkål i vattnet istället för gurkmeja.

Rosa ägg:
200 gram rödbetor i vattnet istället för gurkmeja.


Gyllene ägg:
Lökskal från 6–8 lökar i vattnet ger äggen en vacker, gyllene färg.

LÄS OCKSÅ: Hur många ägg kan man äta om dagen? Få svaret här!


Vill du dekorera äggen ytterligare kan du experimentera med blommor och örter som i den här videon.

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar