Påskägg i fina färger

Piffa upp påskbordet med ägg i fina färger.

Färgade ägg i skål

Påskägg i fina färger

Så färgar du äggen

Gula ägg: Koka upp en liten gryta med vatten och tillsätt 3 msk gurkmeja, 1 tsk salt och 1 msk ättika i ca 15 minuter. Lägg ner hårdkokta ägg i vätskan när den har svalnat. Låt dem ligga och dra i ca 30 minuter.

Blåa ägg: Lägg 200 g mosade blåbär eller 200 g finhackad rödkål i vattnet istället för gurkmeja.

Rosa ägg:
200 gram rödbetor i vattnet istället för gurkmeja.

Gyllene ägg:
Lökskal från 6–8 lökar i vattnet ger äggen en vacker, gyllene färg.

LÄS OCKSÅ: Hur många ägg kan man äta om dagen? Få svaret här!

Vill du dekorera äggen ytterligare kan du experimentera med blommor och örter som i den här videon.

Newsletter background