Bakad torsk med julkryddor

25 minuter
228 kcal

Testa en ny version av den klassiska sillen! Här har vi bytt ut sillen mot bakad torsk med julkryddor.

Bakad torsk

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 2 st. färsk torsk eller annan vit fisk
  • 33 g färsk spenat
  • ⅓ knippa färsk basilika
  • Kärnorna från ett granatäpple

Panering

  • 33 g rostade hasselnötter
  • ⅓ tsk malda nejlikor
  • ⅓ tsk mald anis
  • ⅓ tsk havssalt

Dressing

  • ¼ dl olivolja
  • ⅓ msk honung
  • 1 msk äppelcidervinäger

Tillagning

  • Skölj spenaten och basilikan och servera på en tallrik tillsammans med granatäppelkärnorna.
  • Skaka dressingen väl i en flaska tills den tjocknar. Ställ flaskan på fatet.
  • Blanda alla ingredienser till paneringen och vänd ner fiskbitarna tills de är helt täckta.
  • Baka fisken på bakplåtspapper i ugnen i 200 grader i 15 minuter och servera den på ett fat tillsammans med de andra ingredienserna.

Laga traditionell julmat i nya och hälsosamma kläder