Bakad torsk med julkryddor

Testa en ny version av den klassiska sillen! Här har vi bytt ut sillen mot bakad torsk med julkryddor.

4 november 2015 av Augusta Sørensen

Bakad torsk

6 personer

6 bitar färsk torsk eller annan vit fisk
100 g färsk spenat
1 knippe färsk basilika
Kärnorna från ett granatäpple

Panering

100 g rostade hasselnötter
1 tsk malda nejlikor
1 tsk mald anis
1 tsk havssalt

Dressing

½ dl olivolja
1 msk honung
3 msk äppelcidervinäger


Tillagning

  • Skölj spenaten och basilikan och servera på en tallrik tillsammans med granatäppelkärnorna.
  • Skaka dressingen väl i en flaska tills den tjocknar. Ställ flaskan på fatet.
  • Blanda alla ingredienser till paneringen och vänd ner fiskbitarna tills de är helt täckta.
  • Baka fisken på bakplåtspapper i ugnen i 200 grader i 15 minuter och servera den på ett fat tillsammans med de andra ingredienserna.

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar