Sallad med tonfisk och pocherat ägg

8 minuter
264 kcal

Vad sägs om en lunch som hjälper dig att få platt mage? Den här tonfisksalladen med pocherat ägg och tonfisk är en bra start!

Med I FORM-kurens kompletta kostplan för 3 dagar kan du kickstarta drömmen om en platt mage.

Sallad med tonfisk och pocherat ägg

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 person

1 person

  • 100 g hjärtsallad
  • 100 g babyspenat
  • 2 liten näve dragonblad (eller bladpersilja)
  • 120 g tonfisk i olja
  • 20 små svarta oliver med kärnor (nicoise)
  • 1 liten schalottenlök
  • 2 ägg
  • Några droppar vitvinsvinäger
  • Några droppar pressad citron
  • Nymalen svartpeppa

Gör så här

  • Skölj sallad, spenat och dragon försiktigt och slunga dem torra. Häll bort oljan från tonfisken och oliverna. Skär löken i fina skivor.
  • Ta en kastrull och koka upp vatten, häll en liten skvätt vinäger i vattnet. När vattnet kokar, skruva ner på lägsta.
  • Vispa en virvel i vattnet med en visp och när den börjar dra sig tillbaka, placera ägget i centrum av virveln.
  • Ägget ska vara i vattnet i 3 minuter. Vattnet ska inte koka. Ta upp ägget försiktigt med en hålslev och lägg på ett hushållspapper.
  • Servera ägget på salladen och lägg på tonfisk, oliver och dragon.
  • Ringla över lite pressad citron och krydda med nymalen peppar på ägget.

FAQ OM ÄGG: Kan jag äta ägg om jag har högt kolesterolvärde? Få svaret här!