Sallad med tonfisk och pocherat ägg
1 person
TIDSÅTGÅNG
Förberedelsetid: 5 minuter
Tillagningstid: 3 minuter
Tid totalt: 8 minuter
INGREDIENSER
1 person
50 g hjärtsallad
50 g babyspenat
1 liten näve dragonblad (eller bladpersilja)
60 g tonfisk i olja
10 små svarta oliver med kärnor (nicoise)
½ liten schalottenlök
1 ägg
Några droppar vitvinsvinäger
Några droppar pressad citron
Nymalen svartpeppa
Gör så här
- Skölj sallad, spenat och dragon försiktigt och slunga dem torra. Häll bort oljan från tonfisken och oliverna. Skär löken i fina skivor.
- Ta en kastrull och koka upp vatten, häll en liten skvätt vinäger i vattnet. När vattnet kokar, skruva ner på lägsta.
- Vispa en virvel i vattnet med en visp och när den börjar dra sig tillbaka, placera ägget i centrum av virveln.
- Ägget ska vara i vattnet i 3 minuter. Vattnet ska inte koka. Ta upp ägget försiktigt med en hålslev och lägg på ett hushållspapper.
- Servera ägget på salladen och lägg på tonfisk, oliver och dragon.
- Ringla över lite pressad citron och krydda med nymalen peppar på ägget.
FAQ OM ÄGG: Kan jag äta ägg om jag har högt kolesterolvärde? Få svaret här!
näringsinnehåll per person
Energi: 264 kcal
Protein: 25 g
Fett: 14,5 g
Kolhydrat: 9,8 g
Kostfiber: 2,2 g