Nyttiga recept Lunch Sallad med... Sallad med tonfisk och pocherat ägg 8 minuter 264 kcal Vad sägs om en lunch som hjälper dig att få platt mage? Den här tonfisksalladen med pocherat ägg och tonfisk är en bra start! Av I FORM-redaktionen 28 oktober 2014 Med I FORM-kurens kompletta kostplan för 3 dagar kan du kickstarta drömmen om en platt mage. Sallad med tonfisk och pocherat ägg Ingredienser Så här gör du Fakta Lägg till i favoriter Ta bort från favoriter Undvik att skärmen släcks Ingredienser 2 person 1 person 100 g hjärtsallad 100 g babyspenat 2 liten näve dragonblad (eller bladpersilja) 120 g tonfisk i olja 20 små svarta oliver med kärnor (nicoise) 1 liten schalottenlök 2 ägg Några droppar vitvinsvinäger Några droppar pressad citron Nymalen svartpeppa Gör så här Skölj sallad, spenat och dragon försiktigt och slunga dem torra. Häll bort oljan från tonfisken och oliverna. Skär löken i fina skivor. Ta en kastrull och koka upp vatten, häll en liten skvätt vinäger i vattnet. När vattnet kokar, skruva ner på lägsta. Vispa en virvel i vattnet med en visp och när den börjar dra sig tillbaka, placera ägget i centrum av virveln. Ägget ska vara i vattnet i 3 minuter. Vattnet ska inte koka. Ta upp ägget försiktigt med en hålslev och lägg på ett hushållspapper. Servera ägget på salladen och lägg på tonfisk, oliver och dragon. Ringla över lite pressad citron och krydda med nymalen peppar på ägget. FAQ OM ÄGG: Kan jag äta ägg om jag har högt kolesterolvärde? Få svaret här! SalladFisk