Grön papayasallad med nötkött

Proteinrik rätt med stora variationsmöjligheter.

14 juli 2015 av I FORM

1 person

50 g oxfilé
2 tsk fem kryddor
Koriander
Mynta
1 msk fisksås
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk socker
¼ msk chilisås
1 röd chili
1 vitlöksklyfta
1 schalottenlök
300 g grön papaya eller omogen mango
50 g morot
10 g jordnötter


Tillagning

Grillstek oxfilén och vänd i fem kryddor. Låt köttet stå i 10 minuter. Skölj koriander och mynta. Blanda fisksåsen med vinäger, socker och chilisås och smaka av med urkärnad och hackad chili, finhackad vitlök, hackad schalottenlök och ev limesaft. Skär papayan i strimlor, skala och riv moroten och blanda ner det i marinaden tillsammans med hälften av örtkryddorna. Använd ev en urkärnad gurka eller omogen mango i stället för papaya. Lägg på köttet och strö över grovhackade jordnötter och resten av örtkryddorna.

Tips:
I stället för fem kryddor kan du eventuellt blanda krossad spiskummin, koriander och anis.

  • Du tränar inte alls:

    Vill du kontrollera ditt kaloriintag ska du hoppa över jordnötterna. På så sätt tar du bort en fjärdedel av kalorierna. Alternativet är att äta en mindre portion.


  • Du tränar hårt och mycket:

    Du behöver fler proteiner till din återhämtning och det rättar du till genom att äta lite mer oxfilé. Om du dessutom behöver fler kalorier höjer lite extra jordnötter kalorihalten markant.

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar