Grön papayasallad med nötkött

20 minuter
376 kcal

Proteinrik rätt med stora variationsmöjligheter.

Grön papayasallad med nötkött

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 100 g oxfilé
  • 4 tsk fem kryddor
  • Koriander
  • Mynta
  • 2 msk fisksås
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 2 tsk socker
  • ½ msk chilisås
  • 2 röd chili
  • 2 vitlöksklyfta
  • 2 schalottenlök
  • 600 g grön papaya eller omogen mango
  • 100 g morot
  • 20 g jordnötter

Tillagning

Grillstek oxfilén och vänd i fem kryddor. Låt köttet stå i 10 minuter. Skölj koriander och mynta. Blanda fisksåsen med vinäger, socker och chilisås och smaka av med urkärnad och hackad chili, finhackad vitlök, hackad schalottenlök och ev limesaft. Skär papayan i strimlor, skala och riv moroten och blanda ner det i marinaden tillsammans med hälften av örtkryddorna. Använd ev en urkärnad gurka eller omogen mango i stället för papaya. Lägg på köttet och strö över grovhackade jordnötter och resten av örtkryddorna.

TIPS:
I stället för fem kryddor kan du eventuellt blanda krossad spiskummin, koriander och anis.


Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background