Grön papayasallad med nötkött

20 minuter
376 kcal

Proteinrik rätt med stora variationsmöjligheter.

Grön papayasallad med nötkött

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 100 g oxfilé
  • 4 tsk fem kryddor
  • Koriander
  • Mynta
  • 2 msk fisksås
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 2 tsk socker
  • ½ msk chilisås
  • 2 röd chili
  • 2 vitlöksklyfta
  • 2 schalottenlök
  • 600 g grön papaya eller omogen mango
  • 100 g morot
  • 20 g jordnötter

Tillagning

Grillstek oxfilén och vänd i fem kryddor. Låt köttet stå i 10 minuter. Skölj koriander och mynta. Blanda fisksåsen med vinäger, socker och chilisås och smaka av med urkärnad och hackad chili, finhackad vitlök, hackad schalottenlök och ev limesaft. Skär papayan i strimlor, skala och riv moroten och blanda ner det i marinaden tillsammans med hälften av örtkryddorna. Använd ev en urkärnad gurka eller omogen mango i stället för papaya. Lägg på köttet och strö över grovhackade jordnötter och resten av örtkryddorna.

TIPS:
I stället för fem kryddor kan du eventuellt blanda krossad spiskummin, koriander och anis.