Avokadosallad med räkor

15 minuter
237 kcal

På bara en halvtimme trollar du ihop den här läckra räk- och avokadosalladen. Om du vill att den ska innehålla lite fler kalorier än grundreceptets 250, är det bara att tillsätta 75 gram röd quinoa.

Gör guacamole av avokado. Mosa köttet med limejuice och citrongräs (ta bort de yttre bladen och riv, hacka, pressa eller stöt den inre mjuka delen av citrongräset fint). Krydda med salt och peppar och använd som "smör" eller dipp.

Avokadosallad med räkor

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 person

  • 1 avokado
  • ½ grön chili
  • 250 g handskalade räkor
  • Havssalt och nymalen svartpeppar
  • ½ rödlök (cirka 2 msk fint skuren lök)
  • 2 msk citronsaft
  • 2 tsk akaciahonung (eller agavesirap)

Gör så här

  • Skölj och koka quinoan enligt instruktionerna på förpackningen. Låt svalna. Skär avokadon i tärningar och lägg dem i en skål med rödlök, citronsaft och honung. Smaka av med salt och peppar.
  • Skär chilin i skivor (ta bort kärnorna) och vänd ner dem i avokadosalsan. Smaka av om det är rätt styrka på chilismaken och om det är balans mellan syra, salt och sötma.
  • Häll av lagen från räkorna och servera quinoan tillsammans med avokadosallad, räkor och koriander.