Avokadosallad med räkor
1 person
TIDSÅTGÅNG
Tid totalt: 15 minuter
INGREDIENSER
½ avokado
¼ grön chili
125 g handskalade räkor
Havssalt och nymalen svartpeppar
¼ rödlök (cirka 2 msk fint skuren lök)
1 msk citronsaft
1 tsk akaciahonung (eller agavesirap)
Gör så här
- Skölj och koka quinoan enligt instruktionerna på förpackningen. Låt svalna. Skär avokadon i tärningar och lägg dem i en skål med rödlök, citronsaft och honung. Smaka av med salt och peppar.
- Skär chilin i skivor (ta bort kärnorna) och vänd ner dem i avokadosalsan. Smaka av om det är rätt styrka på chilismaken och om det är balans mellan syra, salt och sötma.
- Häll av lagen från räkorna och servera quinoan tillsammans med avokadosallad, räkor och koriander.
näringsinnehåll per person
Energi: 237 kcal
Protein: 23,1 g
Fett: 9,4 g
Kostfiber: 4,1 g