Kryddigt te

Innehåller kardemumma, kanel och mjölkskum.

19 november 2010 av I FORM

2 personer

2 dl starkt svart te, t ex keemun
6 kardemummakapslar
1 kanelstång
2 skivor färsk ingefärsrot
1 tsk ljust råsocker
1 dl lättmjölk


Så här gör du

Rosta kardemummakapslarna lätt i en torr panna, ”öppna” dem med ett lätt tryck, ev i mortel eller med den breda delen på ett knivblad. Låt teet stå och dra i 10 minuter med kardemumma, kanel och ingefärsrot, sila och blanda med socker och mjölk. Värm upp till kokpunkten och skumma med en mixer eller en mjölkskummare. Häll upp i glas.

Hälsobonus

Drycken innehåller mycket antioxidanter – dels från teet, dels från kryddorna.

Hur mycket vet du egentligen om kanel? Lär dig mer om kryddan här. 

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

På vilket sätt gör du störst insats för klimatet?


I FORM tipsar