Kryddigt te

Innehåller kardemumma, kanel och mjölkskum.

19 november 2010 av I FORM-redaktionen

2 personer

2 dl starkt svart te, t ex keemun
6 kardemummakapslar
1 kanelstång
2 skivor färsk ingefärsrot
1 tsk ljust råsocker
1 dl lättmjölk


Så här gör du

Rosta kardemummakapslarna lätt i en torr panna, ”öppna” dem med ett lätt tryck, ev i mortel eller med den breda delen på ett knivblad. Låt teet stå och dra i 10 minuter med kardemumma, kanel och ingefärsrot, sila och blanda med socker och mjölk. Värm upp till kokpunkten och skumma med en mixer eller en mjölkskummare. Häll upp i glas.

Hälsobonus

Drycken innehåller mycket antioxidanter – dels från teet, dels från kryddorna.

Hur mycket vet du egentligen om kanel? Lär dig mer om kryddan här. 

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar