Söt halloncrumble med vaniljkräm

20 minuter
418 kcal

Uppriskande sötsak med krämigt tillbehör.

Söt halloncrumble med vaniljkräm

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 200 g hallon
  • 2 msk rostade veteflingor
  • 2 msk dinkelflingor
  • 2 msk skorpsmulor
  • 2 msk hasselnötter
  • 1 msk nötolja
  • 2 ägg
  • 2 msk råsocker
  • ½ vaniljstång
  • 4 msk kesella

Tillagning

Fördela färska hallon i fyra ugnsfasta skålar. Frysta kan också användas, men de ska inte tinas utan bara vara ytterligare 2 minuter i ugnen. Blanda veteflingor, dinkelflingor, skorpsmulor och hackade nötter med olja. Fördela massan över bären. Vispa ägg med socker och vanilj, spara lite vaniljkorn till krämen. Häll äggsmeten över och grädda desserten i ca 12 minuter tills ytan är gyllenbrun. Rör ut kesella med vaniljkorn och fördela krämen på desserten som serveras ljummen.

TIPS:
Köp veteflingor, dinkelflingor och skorpsmulor i livsmedelsaffärer. Använd grova frukostflingor som alternativ.

Är du jämt sötsugen? Få fler recept på nyttiga kakor här.