Söt halloncrumble med vaniljkräm

Uppriskande sötsak med krämigt tillbehör.

3 september 2015 av I FORM-redaktionen

Söt halloncrumble med vaniljkräm

4 personer

TIDSÅTGÅNG

Förberedelsetid: 8 minuter

Tillagningstid: 12 minuter

Tid totalt: 20 minuter

INGREDIENSER

400 g hallon

4 msk rostade veteflingor

4 msk dinkelflingor

4 msk skorpsmulor

4 msk hasselnötter

2 msk nötolja

4 ägg

4 msk råsocker

1 vaniljstång

8 msk kesella

Tillagning

Fördela färska hallon i fyra ugnsfasta skålar. Frysta kan också användas, men de ska inte tinas utan bara vara ytterligare 2 minuter i ugnen. Blanda veteflingor, dinkelflingor, skorpsmulor och hackade nötter med olja. Fördela massan över bären. Vispa ägg med socker och vanilj, spara lite vaniljkorn till krämen. Häll äggsmeten över och grädda desserten i ca 12 minuter tills ytan är gyllenbrun. Rör ut kesella med vaniljkorn och fördela krämen på desserten som serveras ljummen.

Tips:
Köp veteflingor, dinkelflingor och skorpsmulor i livsmedelsaffärer. Använd grova frukostflingor som alternativ.

Är du jämt sötsugen? Få fler recept på nyttiga kakor här.

näringsinnehåll per person

Energi: 418 kcal

Protein: 14,0 g

Fett: 19,7 g

Kolhydrat: 44,9 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

Vilken är din favoritfrukt?

I FORM tipsar