Söt halloncrumble med vaniljkräm

Uppriskande sötsak med krämigt tillbehör.

3 september 2015 av I FORM

4 personer

400 g hallon
4 msk rostade veteflingor
4 msk dinkelflingor
4 msk skorpsmulor
4 msk hasselnötter
2 msk nötolja
4 ägg
4 msk råsocker
1 vaniljstång
8 msk kesella


Tillagning

Fördela färska hallon i fyra ugnsfasta skålar. Frysta kan också användas, men de ska inte tinas utan bara vara ytterligare 2 minuter i ugnen. Blanda veteflingor, dinkelflingor, skorpsmulor och hackade nötter med olja. Fördela massan över bären. Vispa ägg med socker och vanilj, spara lite vaniljkorn till krämen. Häll äggsmeten över och grädda desserten i ca 12 minuter tills ytan är gyllenbrun. Rör ut kesella med vaniljkorn och fördela krämen på desserten som serveras ljummen.

Tips:
Köp veteflingor, dinkelflingor och skorpsmulor i livsmedelsaffärer. Använd grova frukostflingor som alternativ.

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar