Morotskaka med limekräm

Morotskaka är alltid en vinnare och använder du bara ett bakpulver utan gluten så är kakan också helt glutenfri.

4 juli 2016 av I FORM-redaktionen

Morotskaka med limekräm

20 bitar

TIDSÅTGÅNG

Förberedelsetid: 30 minuter

Tillagningstid: 40 minuter

Tid totalt: 100 minuter

INGREDIENSER

600 g morötter

1½ tsk stevia

60 g kokosmjöl

1 tsk bakpulver

2 msk kanel

1 tsk malda nejlikor

½ tsk havssalt

10 ägg

1 banan

100 g kokosolja (smält)

2 tsk vanilj

10 dadlar

½ dl vatten

Limekräm

150 g ricotta

150 g mascarpone

½ tsk stevia

1 tsk vanilj

Saft + skal från ½ lime

Så gör du

  • Riv morötterna fint eller kör dem i mixern tills de är i små bitar. Strö på ½ tsk stevia. Låt blandningen stå och dra i 30 minuter.
  • Blanda kokosmjöl, bakpulver, kanel, nejlikor och salt i en skål.
  • Ta en ny skål och vispa ihop ägg, en mosad banan, kokosolja och vanilj.
  • Kör dadlar, stevia och vatten i en mixer till en slät massa.
  • Blanda ner dadelmassan i äggmassan och vispa ihop allt.
  • Tillsätt sedan kokos­mjölblandningen. Avsluta med att vrida ut vätska ur morötterna och blanda allt.
  • Häll smeten i en springform och grädda i 35–40 minuter i 180 graders varmluft.
  • Stick in en baksticka i kakan då och då. Kakan är färdig när smeten inte längre fastnar.
  • Blanda alla ingredienser till krämen och häll den på morotskakan när den har svalnat. Garnera med rivet limeskal.

Tål du gluten? Kolla symptomen på glutenintolerans här.

näringsinnehåll per person

Protein: 5,2 g

Fett: 14,3 g

Kolhydrat: 7,9 g

Kostfiber: 1,6 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar