Morotskaka med limekräm

Morotskaka är alltid en vinnare och använder du bara ett bakpulver utan gluten så är kakan också helt glutenfri.

4 juli 2016 av I FORM

20 bitar

600 g morötter
1 ½ tsk stevia
60 g kokosmjöl
1 tsk bakpulver
2 msk kanel
1 tsk malda nejlikor
½ tsk havssalt
10 ägg
1 banan
100 g kokosolja (smält)
2 tsk vanilj
10 dadlar
½ dl vatten

Limekräm

150 g ricotta
150 g mascarpone
½ tsk stevia
1 tsk vanilj
Saft + skal från ½ lime

Socker, konstgjorda sötningsmedel eller stevia. Hur påverkas kroppen och hälsan av de söta ämnena? Få svaret här

Så gör du

  • Riv morötterna fint eller kör dem i mixern tills de är i små bitar. Strö på ½ tsk stevia. Låt blandningen stå och dra i 30 minuter.
  • Blanda kokosmjöl, bakpulver, kanel, nejlikor och salt i en skål.
  • Ta en ny skål och vispa ihop ägg, en mosad banan, kokosolja och vanilj.
  • Kör dadlar, stevia och vatten i en mixer till en slät massa.
  • Blanda ner dadelmassan i äggmassan och vispa ihop allt.
  • Tillsätt sedan kokos­mjölblandningen. Avsluta med att vrida ut vätska ur morötterna och blanda allt.
  • Häll smeten i en springform och grädda i 35–40 minuter i 180 graders varmluft.
  • Stick in en baksticka i kakan då och då. Kakan är färdig när smeten inte längre fastnar.
  • Blanda alla ingredienser till krämen och häll den på morotskakan när den har svalnat. Garnera med rivet limeskal.

Tål du gluten? Kolla symptomen på glutenintolerans här.

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar