Morotskaka med limekräm

Morotskaka är alltid en vinnare och använder du bara ett bakpulver utan gluten så är kakan också helt glutenfri.

4 juli 2016 av I FORM

20 bitar
600 g morötter
1 ½ tsk stevia
60 g kokosmjöl
1 tsk bakpulver
2 msk kanel
1 tsk malda nejlikor
½ tsk havssalt
10 ägg
1 banan
100 g kokosolja (smält)
2 tsk vanilj
10 dadlar
½ dl vatten


Limekräm

150 g ricotta
150 g mascarpone
½ tsk stevia
1 tsk vanilj
Saft + skal från ½ lime

  • Riv morötterna fint eller kör dem i mixern tills de är i små bitar. Strö på ½ tsk stevia. Låt blandningen stå och dra i 30 minuter.
  • Blanda kokosmjöl, bakpulver, kanel, nejlikor och salt i en skål.
  • Ta en ny skål och vispa ihop ägg, en mosad banan, kokosolja och vanilj.
  • Kör dadlar, stevia och vatten i en mixer till en slät massa.
  • Blanda ner dadelmassan i äggmassan och vispa ihop allt.
  • Tillsätt sedan kokos­mjölblandningen. Avsluta med att vrida ut vätska ur morötterna och blanda allt.
  • Häll smeten i en springform och grädda i 35–40 minuter i 180 graders varmluft.
  • Stick in en baksticka i kakan då och då. Kakan är färdig när smeten inte längre fastnar.
  • Blanda alla ingredienser till krämen och häll den på morotskakan när den har svalnat. Garnera med rivet limeskal.

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar