Citronkaka med blå vallmofrön

30 minuter
265,2 kcal

Saftig citronkaka med blå vallmofrön - perfekt till eftermiddagskaffet!

Tanka upp rejält med c-vitaminer via den här kakan.

Citronkaka

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • ¼ dl olivolja
  • ¼ tsk stevia (pulver)
  • ½ msk agavesirap
  • ¼ knivsudd salt
  • Saft och skal från 2 citroner
  • ¾ ägg – dela i vitor och gulor
  • ¼ tsk vaniljpulver
  • ¼ tsk bakpulver
  • 24 g mandlar
  • 10 g fullkornsrismjöl
  • 10 g blå vallmofrön

Citrusfrosting

  • ½ dl skyr
  • ½ stora msk mascarpone
  • ¼ knivsudd stevia (pulver)
  • ¼ tsk vaniljpulver
  • Skal från ½ ekocitron

Garnering

  • ¼ ekocitron i skivor

Så gör du

  • Hacka mandlarna fint i en matberedare.
  • Blanda äggulor, kryddor, bakpulver, vallmofrö och de hackade mandlarna.
  • Vispa äggvitorna styva och vänd försiktigt ner dem i mandelblandningen.
  • Sikta i rismjölet och rör runt.
  • Häll smeten i en liten rund springform och grädda i 200 grader i 15–20 minuter.
  • Låt svalna.
  • Rör ihop frostingen och söta med stevia.
  • Garnera med mycket tunna citronskivor.

Socker, konstgjorda sötningsmedel eller stevia. Hur påverkas kroppen och hälsan av de söta ämnena? Få svaret här eller läs mer om nyttiga kakor.


Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background