Tanka upp rejält med c-vitaminer via den här kakan.

Citronkaka med blå vallmofrön

Saftig citronkaka med blå vallmofrön - perfekt till eftermiddagskaffet!

17 februari 2015 av Michelle Kristensen

Citronkaka

10 personer

TIDSÅTGÅNG

Förberedelsetid: 10 minuter

Tillagningstid: 20 minuter

Tid totalt: 30 minuter

INGREDIENSER

1 dl olivolja

½ tsk stevia (pulver)

2 msk agavesirap

1 knivsudd salt

Saft och skal från 2 citroner

4 ägg – dela i vitor och gulor

½ tsk vaniljpulver

½ tsk bakpulver

120 g mandlar

50 g fullkornsrismjöl

50 g blå vallmofrön

Citrusfrosting

2 dl skyr

2 stora msk mascarpone

1 knivsudd stevia (pulver)

½ tsk vaniljpulver

Skal från ½ ekocitron

Garnering

1 ekocitron i skivor

Så gör du

  • Hacka mandlarna fint i en matberedare.
  • Blanda äggulor, kryddor, bakpulver, vallmofrö och de hackade mandlarna.
  • Vispa äggvitorna styva och vänd försiktigt ner dem i mandelblandningen.
  • Sikta i rismjölet och rör runt.
  • Häll smeten i en liten rund springform och grädda i 200 grader i 15–20 minuter.
  • Låt svalna.
  • Rör ihop frostingen och söta med stevia.
  • Garnera med mycket tunna citronskivor.

Socker, konstgjorda sötningsmedel eller stevia. Hur påverkas kroppen och hälsan av de söta ämnena? Få svaret här

näringsinnehåll per person

Energi: 265,2 kcal

Protein: 9,5 g

Fett: 20,4 g

Kolhydrat: 11,6 g

Kostfiber: 2 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar