Tanka upp rejält med c-vitaminer via den här kakan.

Citronkaka med blå vallmofrön

Saftig citronkaka med blå vallmofrön - perfekt till eftermiddagskaffet!

17 februari 2015 av Michelle Kristensen

Citronkaka

10 personer

1 dl olivolja
½ tsk stevia (pulver)
2 msk agavesirap
1 knivsudd salt
Saft och skal från 2 citroner
4 ägg – dela i vitor och gulor
½ tsk vaniljpulver
½ tsk bakpulver
120 g mandlar
50 g fullkornsrismjöl
50 g blå vallmofrön

Citrusfrosting

2 dl skyr
2 stora msk mascarpone
1 knivsudd stevia (pulver)
½ tsk vaniljpulver
Skal från ½ ekocitron

Garnering
1 ekocitron i skivor


Så gör du

  • Hacka mandlarna fint i en matberedare.
  • Blanda äggulor, kryddor, bakpulver, vallmofrö och de hackade mandlarna.
  • Vispa äggvitorna styva och vänd försiktigt ner dem i mandelblandningen.
  • Sikta i rismjölet och rör runt.
  • Häll smeten i en liten rund springform och grädda i 200 grader i 15–20 minuter.
  • Låt svalna.
  • Rör ihop frostingen och söta med stevia.
  • Garnera med mycket tunna citronskivor.

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar