Tanka upp rejält med c-vitaminer via den här kakan.

Citronkaka med blå vallmofrön

Saftig citronkaka med blå vallmofrön - perfekt till eftermiddagskaffet!

17 februari 2015 av Michelle Kristensen

Citronkaka

10 personer

1 dl olivolja
½ tsk stevia (pulver)
2 msk agavesirap
1 knivsudd salt
Saft och skal från 2 citroner
4 ägg – dela i vitor och gulor
½ tsk vaniljpulver
½ tsk bakpulver
120 g mandlar
50 g fullkornsrismjöl
50 g blå vallmofrön

Citrusfrosting

2 dl skyr
2 stora msk mascarpone
1 knivsudd stevia (pulver)
½ tsk vaniljpulver
Skal från ½ ekocitron

Garnering
1 ekocitron i skivor

Så gör du

  • Hacka mandlarna fint i en matberedare.
  • Blanda äggulor, kryddor, bakpulver, vallmofrö och de hackade mandlarna.
  • Vispa äggvitorna styva och vänd försiktigt ner dem i mandelblandningen.
  • Sikta i rismjölet och rör runt.
  • Häll smeten i en liten rund springform och grädda i 200 grader i 15–20 minuter.
  • Låt svalna.
  • Rör ihop frostingen och söta med stevia.
  • Garnera med mycket tunna citronskivor.

Socker, konstgjorda sötningsmedel eller stevia. Hur påverkas kroppen och hälsan av de söta ämnena? Få svaret här

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar