Citronkaka med blå vallmofrön

30 minuter
265,2 kcal

Saftig citronkaka med blå vallmofrön - perfekt till eftermiddagskaffet!

Tanka upp rejält med c-vitaminer via den här kakan.

Citronkaka

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • ¼ dl olivolja
  • ¼ tsk stevia (pulver)
  • ½ msk agavesirap
  • ¼ knivsudd salt
  • Saft och skal från 2 citroner
  • ¾ ägg – dela i vitor och gulor
  • ¼ tsk vaniljpulver
  • ¼ tsk bakpulver
  • 24 g mandlar
  • 10 g fullkornsrismjöl
  • 10 g blå vallmofrön

Citrusfrosting

  • ½ dl skyr
  • ½ stora msk mascarpone
  • ¼ knivsudd stevia (pulver)
  • ¼ tsk vaniljpulver
  • Skal från ½ ekocitron

Garnering

  • ¼ ekocitron i skivor

Så gör du

  • Hacka mandlarna fint i en matberedare.
  • Blanda äggulor, kryddor, bakpulver, vallmofrö och de hackade mandlarna.
  • Vispa äggvitorna styva och vänd försiktigt ner dem i mandelblandningen.
  • Sikta i rismjölet och rör runt.
  • Häll smeten i en liten rund springform och grädda i 200 grader i 15–20 minuter.
  • Låt svalna.
  • Rör ihop frostingen och söta med stevia.
  • Garnera med mycket tunna citronskivor.

Socker, konstgjorda sötningsmedel eller stevia. Hur påverkas kroppen och hälsan av de söta ämnena? Få svaret här eller läs mer om nyttiga kakor.