Macarones med läckra fyllningar

30 minuter
231 kcal

Gör egna macarones med fyllning av vanilj-citron och choklad-mynta. I FORMs versioner är helt utan mjöl och socker.

Med I FORMs fyra favoriter kan du stilla suget helt utan mjöl och socker.

Macarones med läckra fyllningar

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 stycken (6 av varje sort)

Vanilj-citron-botten

  • 16 g finmalet mandelmjöl
  • ¼ tsk stevia
  • ⅓ tsk agavesirap
  • ¼ tsk vaniljpulver
  • ¼ stort ägg
  • ⅓ msk kokosolja
  • ¼ tsk bakpulver

Choklad-mynta-botten

  • 16 g finmalet mandelmjöl
  • ¼ tsk stevia
  • ½ tsk agavesirap
  • ¼ tsk vaniljpulver
  • rågade teskedar kakao
  • ¼ ägg
  • ⅓ msk kokosolja
  • ¼ tsk bakpulver

Kräm – grundrecept

  • ¼ Paket Philadelphia light (200 g)
  • ⅓ tsk stevia
  • ¼ tsk vaniljpulver

Extra till chokladkrämen:

  • nävar finhackad mynta
  • ¼ tsk limesaft

Extra till vaniljkrämen:

  • Skal och saft från 1 ekocitron

Gör så här

  • Blanda alla ingredienser till bottnarna i en hushållsassistent.
  • Lägg de olika degarna i varsin påse, klipp ett hål i hörnet och pressa ut degen i tolv små, runda klickar (ca tre cm i diameter) på en bakplåt. Bakar du bägge sorterna ska det alltså totalt vara 24 små kakbottnar.

  • Platta ut klickarna med en kniv om det behövs för lagom tjocklek. Grädda i 175 grader i 10 minuter.

  • Rör ihop krämerna.

  • Lägg ett tjockt lager kräm mellan två bottnar och servera direkt. Avnjut med en god kopp kaffe eller te.

Är du jämt sötsugen? Få fler recept på nyttiga kakor här.