Med I FORMs fyra favoriter kan du stilla suget helt utan mjöl och socker.

Macarones med läckra fyllningar

Gör egna macarones med fyllning av vanilj-citron och choklad-mynta. I FORMs versioner är helt utan mjöl och socker.

28 augusti 2016 av Michelle Kristensen

12 stycken (6 av varje sort)

Vanilj-citron-botten

100 g finmalet mandelmjöl
¼ tsk stevia
2 tsk agavesirap
½ tsk vaniljpulver
1 stort ägg
2 msk kokosolja
½ tsk bakpulver

Choklad-mynta-botten

100 g finmalet mandelmjöl
¼ tsk stevia
3 tsk agavesirap
½ tsk vaniljpulver
2 rågade teskedar kakao
1 ägg
2 msk kokosolja
½ tsk bakpulver

Kräm – grundrecept

1 paket Philadelphia light (200 g)
2/3 tsk stevia
½ tsk vaniljpulver
Extra till chokladkrämen:
2 nävar finhackad mynta
1 tsk limesaft
Extra till vaniljkrämen:
Skal och saft från 1 ekocitron

Gör så här

  • Blanda alla ingredienser till bottnarna i en hushållsassistent.

  • Lägg de olika degarna i varsin påse, klipp ett hål i hörnet och pressa ut degen i tolv små, runda klickar (ca tre cm i diameter) på en bakplåt. Bakar du bägge sorterna ska det alltså totalt vara 24 små kakbottnar.
  • Platta ut klickarna med en kniv om det behövs för lagom tjocklek. Grädda i 175 grader i 10 minuter.
  • Rör ihop krämerna.
  • Lägg ett tjockt lager kräm mellan två bottnar och servera direkt. Avnjut med en god kopp kaffe eller te.

Socker, konstgjorda sötningsmedel eller stevia. Hur påverkas kroppen och hälsan av de söta ämnena? Få svaret här

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar