Med I FORMs fyra favoriter kan du stilla suget helt utan mjöl och socker.

Macarones med läckra fyllningar

Gör egna macarones med fyllning av vanilj-citron och choklad-mynta. I FORMs versioner är helt utan mjöl och socker.

28 augusti 2016 av Michelle Kristensen

12 stycken (6 av varje sort)

Vanilj-citron-botten

100 g finmalet mandelmjöl
¼ tsk stevia
2 tsk agavesirap
½ tsk vaniljpulver
1 stort ägg
2 msk kokosolja
½ tsk bakpulver


Choklad-mynta-botten

100 g finmalet mandelmjöl
¼ tsk stevia
3 tsk agavesirap
½ tsk vaniljpulver
2 rågade teskedar kakao
1 ägg
2 msk kokosolja
½ tsk bakpulver


Kräm – grundrecept

1 paket Philadelphia light (200 g)
2/3 tsk stevia
½ tsk vaniljpulver
Extra till chokladkrämen:
2 nävar finhackad mynta
1 tsk limesaft
Extra till vaniljkrämen:
Skal och saft från 1 ekocitron


Gör så här

  • Blanda alla ingredienser till bottnarna i en hushållsassistent.

  • Lägg de olika degarna i varsin påse, klipp ett hål i hörnet och pressa ut degen i tolv små, runda klickar (ca tre cm i diameter) på en bakplåt. Bakar du bägge sorterna ska det alltså totalt vara 24 små kakbottnar.
  • Platta ut klickarna med en kniv om det behövs för lagom tjocklek. Grädda i 175 grader i 10 minuter.
  • Rör ihop krämerna.
  • Lägg ett tjockt lager kräm mellan två bottnar och servera direkt. Avnjut med en god kopp kaffe eller te.

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar