Äppelkaka i ny tolkning

55 minuter

En supergod och annorlunda variant av den traditionella äppelkakan.

Äppelkaka i ny tolkning

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 25 g hackade mandlar
  • 25 g grovvalsade havregryn
  • 25 g flytande honung
  • 1 äggulor
  • 1 dl lättmjölk
  • 1 tsk majsstärkelse
  • Kornen från ½ vaniljstång
  • 1 msk socker
  • 1 stora matäpplen
  • Saft och skal av ½ citron
  • 1 msk socker
  • 1 syrliga äpplen

Så gör du

  • Lägg mandlar, havregryn och honung i en kastrull och koka ihop det på svag värme tills det bildar en mjuk karamell.
  • Blanda äggulorna med lättmjölk, majsstärkelse, socker, vaniljkorn och -stång i en kastrull.
  • Värm tills det tjocknar och bildar en vaniljsås.
  • Skala äpplena och skär dem i bitar.
  • Koka dem med citronsaft och -skal och lite socker.
  • Kyl moset och blanda det med små bitar av syrliga äpplen i bitar.
  • Lägg upp moset med mandelkaramell och häll på krämsås.

Många börjar dagen med havregrynsgröt – och av en god anledning! Havregryn är nämligen fulla av nyttiga saker.


Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background