Läs också

Äppelfröjd

Äppelkaka i ny tolkning

En supergod och annorlunda variant av den traditionella äppelkakan.

12 september 2012 av I FORM

Till 4 personer:

50 g hackade mandlar
50 g grovvalsade havregryn
50 g flytande honung
2 äggulor
2 dl lättmjölk
2 tsk majsstärkelse
Kornen från ½ vaniljstång
2 msk socker
2 stora matäpplen
Saft och skal av ½ citron
2 msk socker
2 syrliga äpplen


  • Lägg mandlar, havregryn och honung i en kastrull och koka ihop det på svag värme tills det bildar en mjuk karamell.

  • Blanda äggulorna med lättmjölk, majsstärkelse, socker, vaniljkorn och -stång i en kastrull.

  • Värm tills det tjocknar och bildar en vaniljsås.

  • Skala äpplena och skär dem i bitar.

  • Koka dem med citronsaft och -skal och lite socker.

  • Kyl moset och blanda det med små bitar av syrliga äpplen i bitar.

  • Lägg upp moset med mandelkaramell och häll på krämsås.

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar