Grönsaksjuice
2 personer
TIDSÅTGÅNG
Tid totalt: 15 minuter
INGREDIENSER
3 dl grönsaksbuljong
150 g finskuren spetskål
60 g finhackad lök
1 msk kallpressad rapsolja
Havssalt och nymalen svartpeppar
60 g krossade burktomater
150 g röd paprika – färsk eller grillad/utan skinn från burk
200 g ärter
2 dl minimjölk
Topping
Finhackad persilja
Juice med morot, äpple och ingefära
2,5 dl morotsjuice
1,5 dl ofiltrerad äppelmust
1 tsk finriven ingefära
1 msk valnötsolja
Topping
Ev röd ängssyra
Gör så här
Låt buljong, kål, lök, rapsolja och en nypa salt sjuda cirka 7 minuter i en gryta.
- Tillsätt tomater, paprika och ärter och låt det sjuda ytterligare 5 minuter.
- Ljumma mjölken och mixa ihop den med soppan.
- Smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Servera soppan ljummen.
Juice med morot, äpple och ingefära
- Mixa alla ingredienserna med en iskub.
näringsinnehåll per person
Energi: 330 kcal
Protein: 9,3 g
Fett: 8,5 g
Kolhydrat: 56 g
Kostfiber: 4,2 g