Nyttiga recept Frukost Spegelägg ... Spegelägg med linser och korv 40 minuter 307 kcal Korv och ägg hör till den klassiska brunchtallriken! Se fram emot en lite nyttigare version med linser i tomatsås. Av Augusta Sørensen 1 oktober 2015 Spegelägg med linser och kryddig korv Ingredienser Så här gör du Fakta Lägg till i favoriter Ta bort från favoriter Undvik att skärmen släcks Ingredienser 2 personer 2 ägg (eller 15 vaktelägg) 2 små kryddiga korvar à 35 g ½ knippa thailändsk basilika Bakade linser ½ dl linser ¾ dl vatten ½ fett vitlök ½ lök Lite olivolja till stekning ¾ burk krossade tomater ½ tsk malen spiskummin ½ tsk malen koriander ½ msk honung Havssalt Tillagning Fräs lök, vitlök, kryddor och linser, tillsätt vatten långsamt och låt det koka in. När linserna har sugit upp allt vatten, tillsätt de krossade tomaterna och koka tills linserna är mjuka. Smaka av med honung och salt. Häll allt i en smord ugnsfast form. Knäck alla äggen och häll ut på toppen – som ett stort stekt ägg! Baka i ugnen i 180 grader i cirka 12 minuter tills äggvitan har stelnat. Stek de kryddiga korvarna i en stekpanna och servera dem på ett fat. Toppa med thailändsk basilika. Brunch