Spegelägg med linser och korv

40 minuter
307 kcal

Korv och ägg hör till den klassiska brunchtallriken! Se fram emot en lite nyttigare version med linser i tomatsås.

Spegelägg med linser och kryddig korv

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 2 ägg (eller 15 vaktelägg)
  • 2 små kryddiga korvar à 35 g
  • ½ knippa thailändsk basilika

Bakade linser

  • ½ dl linser
  • ¾ dl vatten
  • ½ fett vitlök
  • ½ lök
  • Lite olivolja till stekning
  • ¾ burk krossade tomater
  • ½ tsk malen spiskummin
  • ½ tsk malen koriander
  • ½ msk honung
  • Havssalt

Tillagning

  • Fräs lök, vitlök, kryddor och linser, tillsätt vatten långsamt och låt det koka in.
  • När linserna har sugit upp allt vatten, tillsätt de krossade tomaterna och koka tills linserna är mjuka. Smaka av med honung och salt.
  • Häll allt i en smord ugnsfast form. Knäck alla äggen och häll ut på toppen – som ett stort stekt ägg!
  • Baka i ugnen i 180 grader i cirka 12 minuter tills äggvitan har stelnat.
  • Stek de kryddiga korvarna i en stekpanna och servera dem på ett fat.
  • Toppa med thailändsk basilika.