Äggröra med svamp och jordgubbs- och melonsallad

Helgfavorit med läskande frukter.

2 augusti 2008 av I FORM

1 person

1 ägg
Salt
Peppar
200 g blandad svamp
5 g olivolja
½ lök
1 dl bladpersilja
125 g melon
125 g jordgubbar
2 msk yoghurt naturell
10 g pumpakärnor


Tillagning

Vispa ägget med salt och peppar. Rensa svampen och dela dem i kvartar. Rosta dem i en panna i lite olja med salt och peppar. Tillsätt hackad lök. När vätskan i svampen och löken kokat in strör du över hackad persilja som får steka med i 1 minut innan du tar alltihop ur pannan. Rör försiktigt ägget på medelvärme i pannan, tills det stelnar lätt. Skär melon och jordgubbar i små bitar och lägg upp dem var för sig med lite yoghurt och hackade pumpakärnor över. Arrangera äggröran med svamp och strö ev över lite extra persilja.

  • Du tränar inte alls:

    Vill du hushålla med kalorierna kan du spara in en del fettkalorier genom att slopa de hackade pumpakärnorna. Försök också begränsa mängden olivolja för att minska fetthalten ytterligare.


  • Du tränar hårt och mycket:

    Skär upp lite mer frukt för att höja den relativt låga kolhydratnivån och på så sätt fylla på reserverna. Det är speciellt fördelaktigt om du tränar hård konditionsträning under dagen.

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar