Äggröra med svamp och jordgubbs- och melonsallad

25 minuter
378 kcal

Helgfavorit med läskande frukter.

Äggröra med svamp och jordgubbs- och melonsallad

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 person

  • 2 ägg
  • Salt
  • Peppar
  • 400 g blandad svamp
  • 10 g olivolja
  • 1 lök
  • 2 dl bladpersilja
  • 250 g melon
  • 250 g jordgubbar
  • 4 msk yoghurt naturell
  • 20 g pumpakärnor

Tillagning

  • Vispa ägget med salt och peppar.
  • Rensa svampen och dela dem i kvartar. Rosta dem i en panna i lite olja med salt och peppar.
  • Tillsätt hackad lök. När vätskan i svampen och löken kokat in strör du över hackad persilja som får steka med i 1 minut innan du tar alltihop ur pannan.
  • Rör försiktigt ägget på medelvärme i pannan, tills det stelnar lätt.
  • Skär melon och jordgubbar i små bitar och lägg upp dem var för sig med lite yoghurt och hackade pumpakärnor över.
  • Arrangera äggröran med svamp och strö ev över lite extra persilja.