Vit tryffel med apelsinsmak

3 timmar
82 kcal

Eleganta och superlätta att göra.

Vit tryffel med apelsinsmak

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 st

  • 5 g osaltat smör
  • 12 g vit choklad
  • ¼ dl vispgrädde
  • Apelsin- eller citronolja

Överdrag:

  • 6½ g vit choklad
  • 3⅓ g mörk choklad

Tillagning

Smält smör, choklad och grädde tillsammans över ett vattenbad. Rör sedan i ett par droppar apelsin- eller citronolja - du kan också använda apelsinlikör.

Låt massan svalna i ett par timmar. Rulla kulor av massan, och kom ihåg att kyla ner händerna i isvatten så att chokladen inte smälter. Doppa kulorna i smält, vit choklad och gör ränder på det vita överdraget med mörk choklad.

Låt tryffeln stelna helt innan servering.