Så gör du världens godaste ingefärsglass

20 minuter

Din hälsa kan faktiskt bli bättre medan du smaskar i dig din efterrätt. Här är receptet.

En rund, svart skål med ingefärsglass i.

Dekorera eventuellt den färdiga ingefärsglassen med frystorkade hallon.

© Tina Brok Hansen

Ingefärsglass

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 liter

  • g färsk ingefära (skalad vikt)
  • tsk ingefärssirap
  • g honung
  • ekologisk citron
  • stora äggulor
  • dl vispgrädde
  • vaniljstång
  • nypa himalayasalt

Gör så här

  • Riv den skalade ingefäran fint och värm upp den i en liten kastrull tillsammans med ingefärssirap och honung. Låt det bubbla en halv minut och ta av kastrullen från värmen. Kyl ned den.
  • Börja med 25 g ingefära och tillsätt eventuellt lite mer om du – när du har blandat glassen – tycker att det ska vara lite mer ”bett” i den. Personligen föredrar jag 25 g.
  • Skölj citronen ordentligt.
  • Vispa ägggulorna helt ljusa med en elvisp.
  • Vispa grädden hård – men inte för hård – tillsammans med fröna från vaniljstången.
  • Vänd ned den nedkylda sirapen med äggulor, grädde, finrivet citronskal och salt.
  • Frys glassen och njut den som den är eller, som på bilden, med frystorkade hallon på.