Glass med hallon och lakrits

Njutn av en smakrik glass som dessutom boostar ditt proteinintag ordentligt.

22 juni 2016 av Anne Larsen

Glass med hallon och lakrits

6 ispinnar

INGREDIENSER

1,5 dl skyr

1,5 dl ofiltrerad äppelmust

300 g färska hallon

3 tsk lakritspulver

50 g vit choklad

6 tsk frystorkade hallon, alternativt lakritspulver

Så gör du

  • Blanda skyr, must, bär och lakrits.
  • Lägg det i en sil över en skål och vispa tills du bara har kärnorna kvar. Släng dessa.
  • Häll röran på formar, och frys in glassen tills den är klar.
  • Smält chokladen i vattenbad i en liten skål med en diameter, så att glassen går ner i skålen.
  • Doppa den färdiga glassen i chokladen och strössla med frystorkade hallon eller lite lakritspulver.

näringsinnehåll per person

Protein: 4,3 g

Fett: 2,4 g

Kolhydrat: 13 g

Kostfiber: 2,5 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

Vilken är din favoritfrukt?

I FORM tipsar