Bananasplit med lakritsmandlar och vaniljskyr

Bananasplit är inte direkt känt som smalmat, men i I FORMs uppdaterade version kan du njuta varenda bit med gott samvete.

25 november 2013 av I FORM

2 personer
12 mandlar
1 msk agavesirap, alternativt akaciahonung
2 tsk raw lakritspulver
2 dl skyr
½ vaniljstång
4 msk minimjölk
50 g choklad, 70 %
2 tsk fint lakritspulver
2 bananer
Citronverbena (järnört)


  • Rosta mandlarna lätt i en stekpanna av järn.
  • Stäng av värmen, häll i sirap, strö raw lakritspulver över och blanda.
  • Låt mandlarna svalna på ett bakplåtspapper.
  • Rör skyr med vaniljkorn och 2 msk mjölk, låt det svalna.
  • Smält chokladen på lägsta värme och rör i fint lakritspulver och 2 msk mjölk.
  • Servera bananerna med vanilj-skyr, choklad, mandlar och citronverbena.

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar