Bananasplit med lakritsmandlar och vaniljskyr

15 minuter
374 kcal

Bananasplit är inte direkt känt som smalmat, men i I FORMs uppdaterade version kan du njuta varenda bit med gott samvete.

Bananasplit med lakritsmandlar och vaniljskyr

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 12 mandlar
  • 1 msk agavesirap, alternativt akaciahonung
  • 2 tsk raw lakritspulver
  • 2 dl skyr
  • ½ vaniljstång
  • 4 msk minimjölk
  • 50 g choklad, 70 %
  • 2 tsk fint lakritspulver
  • 2 bananer
  • Citronverbena (järnört)

Så gör du

  • Rosta mandlarna lätt i en stekpanna av järn.
  • Stäng av värmen, häll i sirap, strö raw lakritspulver över och blanda.
  • Låt mandlarna svalna på ett bakplåtspapper.
  • Rör skyr med vaniljkorn och 2 msk mjölk, låt det svalna.
  • Smält chokladen på lägsta värme och rör i fint lakritspulver och 2 msk mjölk.
  • Servera bananerna med vanilj-skyr, choklad, mandlar och citronverbena.

LÄS OCKSÅ: Recept på enkelt och nyttigt bananbröd