Nyttiga recept Dessert Bananaspli... Bananasplit med lakritsmandlar och vaniljskyr 15 minuter 374 kcal Bananasplit är inte direkt känt som smalmat, men i I FORMs uppdaterade version kan du njuta varenda bit med gott samvete. Av I FORM-redaktionen 24 november 2013 Bananasplit med lakritsmandlar och vaniljskyr Ingredienser Så här gör du Fakta Lägg till i favoriter Ta bort från favoriter Undvik att skärmen släcks Ingredienser 2 personer 12 mandlar 1 msk agavesirap, alternativt akaciahonung 2 tsk raw lakritspulver 2 dl skyr ½ vaniljstång 4 msk minimjölk 50 g choklad, 70 % 2 tsk fint lakritspulver 2 bananer Citronverbena (järnört) Så gör du Rosta mandlarna lätt i en stekpanna av järn. Stäng av värmen, häll i sirap, strö raw lakritspulver över och blanda. Låt mandlarna svalna på ett bakplåtspapper. Rör skyr med vaniljkorn och 2 msk mjölk, låt det svalna. Smält chokladen på lägsta värme och rör i fint lakritspulver och 2 msk mjölk. Servera bananerna med vanilj-skyr, choklad, mandlar och citronverbena. LÄS OCKSÅ: Recept på enkelt och nyttigt bananbröd