Nyttiga recept Dessert Regnbågsra... Regnbågsrawcake med rödbeta och hokkaidopumpa 2 timmar 286 kcal En läcker dessert som går i regnbågens alla färger - utan att vara full av syntetiska ämnen! Njut av en regnbågskaka med rödbetor och pumpa. Av I FORM-redaktionen 22 oktober 2014 Klart du kan ta en extra portion dessert när det handlar om den här regnbågskakan. Regnbågsrawcake Ingredienser Så här gör du Fakta Lägg till i favoriter Ta bort från favoriter Undvik att skärmen släcks Ingredienser 2 personer Botten 25 g rostade hasselnötter 1½ färska dadlar (kom ihåg att ta ut kärnorna) ¼ msk kakaopulver ¼ liten nypa salt ¼ tsk vaniljpulver Gul ostkräm 62 g mascarpone 8¾ g smält kokosolja ¼ msk skyr ¼ krm stevia ¼ tsk vaniljpulver 10 g hokkaidopumpa (kött) Rosa ostkräm 18 g av ostkrämen (innan hokkaidon läggs i!) ¼ msk skyr ¼ tsk rivna, kokta rödbetor Garnering Ev frystorkade och färska bär samt rödbetskristaller Gör så här Lägg hasselnötter och kakao i en matberedare. Hacka i små bitar. Lägg sedan i resten av ingredienserna och kör till en enhetlig massa. Tryck ut degen jämnt i en liten springform. Gul ostkräm Baka pumpaköttet i 35-40 minuter i 200 grader i ugnen. Ta ut köttet med en sked och låt det svalna. Lägg mascarpone, skyr, stevia och vaniljpulver i matberedaren och blanda till en enhetlig massa. Tillsätt den smälta kokosoljan. Ta 150 g av krämen och lägg den åt sidan till det rosa lagret. Blanda sedan pumpaköttet tillsammans med resten av ostkrämen. Häll krämen över dadelbotten och ställ springformen i frysen medan du gör det rosa rödbetslagret. Rosa ostkräm Häll 150 g ostkräm i mixern. Tillsätt skyr samt den rivna rödbetan och blanda ihop. När dadelbotten och det gula lagret har varit i frysen i minst 10 minuter, ta ut den och häll över rödbetskrämen. Sätt hela kakan i frysen i 1–2 timmar, ta ut den, sätt den i kylskåpet och låt stå i minst 1 timme före servering. Kakan kan frysas igen om det finns en bit kvar. PumpaRawfood