Klart du kan ta en extra portion dessert när det handlar om den här regnbågskakan.

Regnbågsrawcake med rödbeta och hokkaidopumpa

En läcker dessert som går i regnbågens alla färger - utan att vara full av syntetiska ämnen! Njut av en regnbågskaka med rödbetor och pumpa.

23 oktober 2014 av I FORM

Regnbågsrawcake

16 personer

Botten

200 g rostade hasselnötter
12 färska dadlar (kom ihåg att ta ut kärnorna)
2 msk kakaopulver
1 liten nypa salt
½ tsk vaniljpulver

Gul ostkräm

500 g mascarpone
70 g smält kokosolja
2 rågade msk skyr
1/8 tsk stevia
½ tsk vaniljpulver
80 g hokkaidopumpa (kött)

Rosa ostkräm

150 g av ostkrämen (innan hokkaidon läggs i!)
2 rågade msk skyr
1 tsk rivna, kokta rödbetor
Garnering

Ev frystorkade och färska bär samt rödbetskristaller

Gör så här

Botten

  • Lägg hasselnötter och kakao i en matberedare. Hacka i små bitar. Lägg sedan i resten av ingredienserna och kör till en enhetlig massa.
  • Tryck ut degen jämnt i en liten springform.

Gul ostkräm

  • Baka pumpaköttet i 35-40 minuter i 200 grader i ugnen. Ta ut köttet med en sked och låt det svalna.
  • Lägg mascarpone, skyr, stevia och vaniljpulver i matberedaren och blanda till en enhetlig massa. Tillsätt den smälta kokosoljan.
  • Ta 150 g av krämen och lägg den åt sidan till det rosa lagret. Blanda sedan pumpaköttet tillsammans med resten av ostkrämen.
  • Häll krämen över dadelbotten och ställ springformen i frysen medan du gör det rosa rödbetslagret.

Rosa ostkräm

  • Häll 150 g ostkräm i mixern. Tillsätt skyr samt den rivna rödbetan och blanda ihop.
  • När dadelbotten och det gula lagret har varit i frysen i minst 10 minuter, ta ut den och häll över rödbetskrämen.
  • Sätt hela kakan i frysen i 1–2 timmar, ta ut den, sätt den i kylskåpet och låt stå i minst 1 timme före servering.
  • Kakan kan frysas igen om det finns en bit kvar.

LÄS OCKSÅ: Därför ska du äta pumpa

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar