Katrinplommon i marsipan

13 timmar
128 kcal

Ljuvlig konfekt baserad på nyttiga och naturliga råvaror.

Katrinplommon i marsipan

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 st

  • 1 katrinplommon
  • ¼ dl konjak
  • 21 g marsipan
  • Florsocker
  • 25 g mörk choklad
  • 5 g ljus choklad

Tillagning

Lägg först åtta katrinplommon i konjak i minst tolv timmar.

Blanda marsipanen med en aning florsocker och rulla till en korv. Skär 16 likadana bitar och platta till dem.

Dela katrinplommonen i halvor, lägg ett halvt katrinplommon på varje bit och vik ihop. Rulla konfektbitarna så att de liknar ägg, det vill säga är lite smalare i den ena änden.

Doppa bitarna i choklad och låt stelna. Häll smält ljus choklad i en strut och gör ränder på ovansidan av konfektbitarna. Låt chokladen stelna helt innan konfekten serveras.