Katrinplommon i marsipan

Ljuvlig konfekt baserad på nyttiga och naturliga råvaror.

1 januari 2010 av I FORM

16 st

8 katrinplommon
1 dl konjak
175 g marsipan
Florsocker
200 g mörk choklad
40 g ljus choklad


Tillagning

Lägg först åtta katrinplommon i konjak i minst tolv timmar.

Blanda marsipanen med en aning florsocker och rulla till en korv. Skär 16 likadana bitar och platta till dem.

Dela katrinplommonen i halvor, lägg ett halvt katrinplommon på varje bit och vik ihop. Rulla konfektbitarna så att de liknar ägg, det vill säga är lite smalare i den ena änden.

Doppa bitarna i choklad och låt stelna. Häll smält ljus choklad i en strut och gör ränder på ovansidan av konfektbitarna. Låt chokladen stelna helt innan konfekten serveras.

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar